Vrijblijvend adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
1 maart 2023 1 minuut

Financiële stress in Nederland [Infographic]

In Nederland ervaren veel mensen financiële stress. Financiële stress kan verschillende oorzaken hebben, zoals schulden, een laag inkomen, onverwachte uitgaven en onzekerheid over de toekomst. Dit kan gevolgen hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Zo zien we dat mensen die financiële stress ervaren een hoger risico op burn-out hebben en vaker slaapproblemen ervaren. Mensen die weinig tot geen financiële stress ervaren hebben een betere algehele gezondheid.

We onderzochten onze data om trends en opvallende verschillen uit te lichten. Op basis van dit onderzoek blijkt dat met name jongeren en mensen die in bepaalde sectoren werken vaker financiële stress ervaren. Bekijk de uitkomsten in de infographic hieronder.

Klik op de infographic om deze te vergroten.

Aandacht voor financiële stress op de werkvloer

Het is belangrijk dat het onderwerp financiële stress bespreekbaar wordt gemaakt op de werkvloer. Dit kan door het organiseren van trainingen en workshops waarin het onderwerp besproken wordt, door het aanbieden van individuele begeleiding of coaching en door het creëren van een open cultuur waarin medewerkers zich veilig voelen om over hun financiële stress te praten. Zo kunnen werkgevers kijken naar manieren om medewerkers meer zekerheid te bieden.

Loïs Neugebauer
De standpunten van de politieke partijen over preventieve gezondheidszorg op een rijtje, voor de verkiezingen 2023-2027
16 november 2023

Stemhulp Preventieve Gezondheidszorg | 2023