9 november 2022 1 minuut

  Waarom een PAGO?

  Een PAGO onderzoek helpt jouw organisatie optimaal te presteren. Daarvoor is het belangrijk dat medewerkers gezond zijn. Het onderzoek kan bevestigen dat het personeel onder gezonde bedrijfsomstandigheden met zo min mogelijk risico werkt.

  Als werkgever ben je bovendien wettelijk verplicht om periodiek een medisch onderzoek aan te bieden gericht op gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Het PAGO is de minimale keuze om aan deze verplichting te voldoen. Maar het is niet de enige optie; je kunt ook een preventief medisch onderzoek (PMO) laten uitvoeren. Dit is een uitgebreider onderzoek dan enkel het PAGO. Het kijkt namelijk ook naar leefstijl en bijvoorbeeld het mentale welzijn van de medewerkers.

  Ook kun je door het uitvoeren van het PAGO een toename van het ziekteverzuim voorkomen. Daarnaast helpt het de productiviteit te verhogen, doordat mogelijke oorzaken in een vroeg stadium opgespoord worden.

  Kortom: een PAGO zorgt uiteindelijk voor fittere medewerkers, grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. Lees meer over waarom een PMO of PAGO verstandig is.

  Mireille Besseling