&Niped

Vitaliteit op de werkvloer voor

Vitalere medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Start vandaag nog met effectief gezondheidsbeleid en zet in op duurzame inzetbaarheid.

Offerte aanvragen

Wat is vitaliteit op de werkvloer?

Vitaliteit staat voor de energie waarmee mensen in het leven staan. Letterlijk betekent het dan ook 'de energie om te leven'. Het omvat zowel fysieke, mentale en emotionele aspecten. Op de werkvloer vertaalt vitaliteit zich in energieke, betrokken en weerbare medewerkers. Dit beïnvloedt dan ook direct de duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie.

Fruit op de werkvloer; het aanbieden van een workshop mindfulness; of het introduceren van een fietsplan... Wat bevordert nu écht de vitaliteit? Het gezondheidsbeleid van veel organisaties is onduidelijk en ongericht. In principe is dat niet vreemd, omdat vitaliteitsbevordering slechts één van de vele taken is waar HR zich mee bezighoudt.

De whitepaper Integraal gezondheidsbeleid op de werkvloer bevat daarom alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol en doelgericht gezondheidsbeleid binnen jouw organisatie.

5 belangrijke redenen om je werknemers fit en vitaal te houden:

Minder ziekteverzuim bespaart je organisatie aanzienlijk veel kosten.

Verhoog de productiviteit van je medewerkers met wel 10%.

De werksfeer zal verbeteren doordat medewerkers lekker in hun vel zitten.

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en weerbaar.

Gezonde medewerkers zijn meer tevreden over hun werk en ervaren meer werkgeluk en -plezier.

Download Whitepaper Integraal Beleid

Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter.

Download whitepaper

Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid

Wat de basisprincipes van efficiënte ziektepreventie zijn

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte gezondheidscheck

Verhoog duurzame inzetbaarheid en verminder ziekteverzuim

 

Voor een effectief gezondheidsbeleid is integraliteit van essentieel belang. Preventie draait namelijk om het totaalplaatje van het ziekteproces in plaats van alleen te focussen op enkele risicofactoren.

Met een preventieve aanpak vergroot je de regie van de gezonde werknemers over hun eigen leefstijl en daarmee ook hun gezondheid. Een preventief gezondheidsplan dringt het ziekteverzuim op de werkvloer terug tot zo'n 20%. Bovendien stijgt productiviteit met zo’n 10%.

Oftewel: beter voorkomen dan genezen!

De whitepaper staat dan ook boordevol met tips, tools, geschikte programma’s en aanbevelingen om ziekteverzuim te voorkomen.

6 stappen voor meer vitaliteit op de werkvloer

In 6 stappen een gezondere organisatie
stappen-mobile

Integrale aanpak voor vitale medewerkers

 

Vitaliteit op de werkvloer is relevant voor iedere werkgever. Medewerkers die zich fit en gezond voelen zijn minder vaak afwezig en presteren beter. Bovendien hebben gezonde medewerkers minder kans op burn-out en ervaren zij meer werkgeluk. Een werkgever die investeert in de vitaliteit van zijn medewerkers, investeert dus ook in de toekomst van zijn bedrijf. Met onze bewezen aanpak helpen wij je graag in 6 stappen aan een vitale werkvloer.

Offerte aanvragen

Onze diensten

&niped biedt de juiste tools om jouw organisatie gezond en vitaal te krijgen en houden. Van inzicht naar impact!

Preventief medisch onderzoek (PMO) van &niped

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Hiermee breng je de risicofactoren in kaart die de grootste impact hebben op het verzuim en de productiviteit binnen jouw organisatie. Met deze (nul)meting werk je data gedreven naar gezonde en vitale medewerkers. Van inzicht naar impact!

Lees meer
Inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck

Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt; een persoonlijke gezondheidsomgeving met jouw actuele gezondheid en een plan vol tips & trics om stap voor stap aan de slag te gaan.

Lees meer
Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek richt zich op de gezondheidsrisico's van de arbeid

PAGO

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om hen periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Dat kan in de vorm van een PAGO of het iets completere PMO. Bij een PAGO richt je je op de uitkomsten van een RI&E en maak je de risico's voor de organisatie inzichtelijk.

Lees meer
Onze duurzame inzetbaarheid experts helpen organisaties een duurzame aanpak te ontwikkelen, op basis van de uitkomsten van de gezondheidscheck

Adviestrajecten

Ga op een duurzame manier aan de slag met de inzichten van jouw PAGO of PMO. In het adviestraject kijk je samen met experts wat de beste vervolgstappen zijn om de gezondheid in jouw organisatie te verbeteren. Benieuwd welk adviestraject bij jouw organisatie past?

Lees meer
Serious Game JOYN ME voor meer energie

Serious game JOYN ME

JOYN ME is een unieke game om binnen je team te werken aan energie en een goede gezondheid. De game verbindt, wakkert het teamgevoel aan en geeft je tips voor beweging, voeding en welzijn tijdens je werkdag. In slechts een paar minuten per dag.

Lees meer

Werken aan vitaliteit op de werkvloer

Na het lezen van de whitepaper weet je waar je op moet letten om vitaliteit op de werkvloer te verhogen en wat de voordelen van een integrale aanpak zijn.

Ben je geïnspireerd om de vitaliteit in jouw organisatie (nog meer) te verhogen? Door het in kaart brengen van gezondheidsrisico's en het aanbieden van passende maatregelen, kun je de gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers stimuleren. Met deze diensten en modules maak je geheid impact.

Aan de slag met onze diensten

MTO

Leefstijlcoaching

Annabel Splinter

Liever direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen