&Niped

Verzuim verminderen in jouw organisatie

Verzuim kost een organisatie zo'n 250 euro per dag. Door de oorzaken van verzuim te begrijpen, kun je gericht maatregelen nemen om kosten te besparen en werken aan een gezonde werkomgeving.

Adviesgesprek aanvragen

Aandacht voor verzuim

Als werkgever ben je altijd op zoek naar manieren om de prestaties van je organisatie te verbeteren. Een van de grootste obstakels die je daarbij tegenkomt, is verzuim. Het kan de productiviteit verminderen en de financiën schaden. Het is daarom van belang om de oorzaken van verzuim te begrijpen.

Een groot deel van het verzuim wordt veroorzaakt door ziekte, maar ook stressgerelateerde aandoeningen zoals burn-out zijn veelvoorkomende oorzaken. Daarnaast gaan persoonlijke problemen en conflicten op het werk vaak ook hand in hand met verzuim.

Het is belangrijk om de specifieke oorzaken van verzuim binnen jouw organisatie te kennen om gerichte maatregelen te kunnen nemen. Dat begint met inzicht. Bijvoorbeeld aan de hand van een PAGO of PMO.

Waarom focussen op de oorzaken van verzuim?

Door te investeren in het welzijn van jouw medewerkers neemt verzuim af en productiviteit toe.

Minder ziekteverzuim bespaart je organisatie aanzienlijk veel kosten.

Datagedreven werken aan gezondheid, op een manier die bij jouw organisatie past.

Gezonde medewerkers zijn meer tevreden over hun werk en ervaren meer werkgeluk en -plezier.

Download Whitepaper Integraal Beleid

Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter.

Download whitepaper

Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid

Wat de basisprincipes van efficiënte ziektepreventie zijn

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte gezondheidscheck

Verhoog duurzame inzetbaarheid en verminder ziekteverzuim

 

Wist je dat verzuim door ziekte of stress bijna een derde van de loonkosten kan bedragen? Dit kan oplopen tot tienduizenden euro's per jaar. Een preventieve aanpak kan verzuim voorkomen en daarmee kosten besparen.

Daarnaast vergroot je met een preventieve aanpak de regie van de medewerkers over hun eigen leefstijl en daarmee ook hun gezondheid. Een preventief gezondheidsplan dringt het ziekteverzuim op de werkvloer terug tot zo'n 20%. Bovendien stijgt productiviteit met zo’n 10%.

Oftewel: beter voorkomen dan genezen! De whitepaper staat dan ook boordevol met tips, tools, geschikte programma’s en aanbevelingen om ziekteverzuim te voorkomen.

In 6 stappen naar een gezondere organisatie

In 6 stappen een gezondere organisatie
stappen-mobile

Investeren in een gezonde werkomgeving

 

Met het uitvoeren van een nulmeting gericht op mogelijke gezondheidsrisico’s binnen de organisatie krijg je waardevol inzicht. Even de thermometer in de organisatie; hoe staan we ervoor?

Onze macrorapportage bevat daarom standaard een uitgebreide verzuimanalyse. Hierin zie je welke risicofactoren de meeste invloed hebben op verzuim in jouw organisatie. Dit inzicht gaat verder dan alleen het opmerken van de factoren; ook de impact wordt inzichtelijk met data. Zo weet je als werkgever precies waar winst te behalen valt op gebied van verzuim.

Daarna is het tijd om preventieve maatregelen te nemen. Samen bespreken we wat de resultaten betekenen voor jullie organisatie. Daarna zetten we vervolgstappen uit waarbij rekening wordt gehouden met verschillende lagen binnen de organisatie en de impact hiervan. Zo kun je het maximale uit je budget en interventies halen.

Met de gezondheidscheck of het PMO kun je dus gericht interventies inzetten om verzuim te verminderen en een gezonde, productieve werkomgeving te creëren. Neem contact op met onze adviseurs voor een adviesgesprek, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Offerte aanvragen

Onze diensten

&niped biedt de juiste tools om jouw organisatie gezond en vitaal te krijgen en houden. Van inzicht naar impact!

Preventief medisch onderzoek (PMO) van &niped

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Hiermee breng je de risicofactoren in kaart die de grootste impact hebben op het verzuim en de productiviteit binnen jouw organisatie. Met deze (nul)meting werk je data gedreven naar gezonde en vitale medewerkers. Van inzicht naar impact!

Lees meer
Inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck

Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt; een persoonlijke gezondheidsomgeving met jouw actuele gezondheid en een plan vol tips & trics om stap voor stap aan de slag te gaan.

Lees meer
Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek richt zich op de gezondheidsrisico's van de arbeid

PAGO

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om hen periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Dat kan in de vorm van een PAGO of het iets completere PMO. Bij een PAGO richt je je op de uitkomsten van een RI&E en maak je de risico's voor de organisatie inzichtelijk.

Lees meer
Onze duurzame inzetbaarheid experts helpen organisaties een duurzame aanpak te ontwikkelen, op basis van de uitkomsten van de gezondheidscheck

Adviestrajecten

Ga op een duurzame manier aan de slag met de inzichten van jouw PAGO of PMO. In het adviestraject kijk je samen met experts wat de beste vervolgstappen zijn om de gezondheid in jouw organisatie te verbeteren. Benieuwd welk adviestraject bij jouw organisatie past?

Lees meer
Serious Game JOYN ME voor meer energie

Serious game JOYN ME

JOYN ME is een unieke game om binnen je team te werken aan energie en een goede gezondheid. De game verbindt, wakkert het teamgevoel aan en geeft je tips voor beweging, voeding en welzijn tijdens je werkdag. In slechts een paar minuten per dag.

Lees meer

Aan de slag om verzuim terug te dringen?

Ben je geïnspireerd om verzuim in jouw organisatie te verlagen? Door gezondheidsrisico's in kaart te brengen en passende maatregelen aan te bieden, kun je verzuim in jouw organisatie verminderen.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is het e-healthplatform van &niped en vormt het hart van onze diensten. Verzuim verlagen begint met inzicht. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt. Met deze diensten en modules maak je geheid impact.

Aan de slag met onze diensten

MTO

Leefstijlcoaching

Annabel Splinter

Liever direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen