&Niped

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Een RI&E is de basis voor het identificeren van arbeidsgerelateerde risico's. Opvolging met een PAGO of PMO helpt je de gezondheid van werknemers gericht te verbeteren.

Adviesgesprek aanvragen

Wat is een RI&E?

Een RI&E is een inventarisatie van de risico's die medewerkers lopen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Hierbij worden alle werkplekken en werkzaamheden binnen de organisatie geanalyseerd. Er wordt gekeken naar fysieke, psychische en sociale belasting.

Een RI&E is wettelijk verplicht en kan worden uitgevoerd door een deskundige binnen de organisatie zelf, bijvoorbeeld een preventiemedewerker, of door een externe deskundige. Het is van belang dat degene die de RI&E uitvoert voldoende kennis en ervaring heeft op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer en bekend is met de wet- en regelgeving.

De uitkomsten van de RI&E worden vastgelegd in een rapport, waarin ook verbeteringen worden voorgesteld. Op basis van dit rapport kan de werkgever aan de slag met het nemen van maatregelen om de risico's te beperken. Bijvoorbeeld aan de hand van een PAGO of PMO.

5 redenen om een RI&E op te volgen met een PAGO of PMO:

Minder ziekteverzuim bespaart je organisatie aanzienlijk veel kosten.

Verhoog de productiviteit van je medewerkers met wel 10%.

De werksfeer zal verbeteren doordat medewerkers lekker in hun vel zitten.

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en weerbaar.

Gezonde medewerkers zijn meer tevreden over hun werk.

Download Whitepaper Integraal Beleid

Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter.

Download whitepaper

Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid

Wat de basisprincipes van efficiënte ziektepreventie zijn

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte gezondheidscheck

RI&E uitgevoerd, en nu?

 

Een RI&E is een startpunt voor gerichte preventie binnen jouw organisatie. Je onderzoekt specifiek welke factoren een mogelijk risico zijn voor jouw medewerkers. Wanneer je deze risico's inzichtelijk hebt gemaakt is het belangrijk te onderzoeken in welke mate jouw medewerkers deze risico's daadwerkelijk ervaren.

Een PAGO (Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek) of PMO (Preventief Medisch Onderzoek) is hier een handig hulpmiddel voor. Door hiermee opvolging te geven aan je RI&E kun je tijdig signaleren of medewerkers gezondheidsklachten hebben die gerelateerd zijn aan het werk en preventief maatregelen nemen.

Preventieve aanpak van &niped

Ons PAGO en PMO richten zich specifiek op de risico's die voortkomen uit jouw RI&E. Op deze manier voldoet jouw organisatie aan de wettelijke verplichting om periodiek een preventief arbeidsgezondheidskundig onderzoek aan te bieden aan medewerkers.

Met deze preventieve aanpak vergroot je de regie van de gezonde werknemers over hun eigen leefstijl en daarmee ook hun gezondheid. Een preventief gezondheidsplan dringt het ziekteverzuim op de werkvloer terug tot zo'n 20%. Bovendien stijgt productiviteit met zo’n 10%.

De whitepaper Integraal Beleid staat daarom vol met tips, tools, geschikte programma’s en aanbevelingen voor een gezonde werkvloer.

6 stappen voor meer vitaliteit op de werkvloer

In 6 stappen een gezondere organisatie
stappen-mobile

Integrale aanpak voor gezonde medewerkers

 

Door het PAGO of PMO in te zetten op basis van de RI&E van jouw organisatie werk je gericht aan een gezondere organisatie. Dit is relevant voor iedere werkgever. Medewerkers die zich fit en gezond voelen zijn namelijk minder vaak afwezig en presteren beter. Bovendien hebben gezonde werknemers minder kans op burn-out en ervaren zij meer werkgeluk.

Een werkgever die investeert in de gezondheid en vitaliteit van zijn werknemers, investeert dus ook in de toekomst van zijn bedrijf. Met onze bewezen aanpak helpen wij je graag in 6 stappen duurzame impact te maken.

Offerte aanvragen

Onze diensten

&niped biedt de juiste tools om jouw organisatie gezond en vitaal te krijgen en houden. Van inzicht naar impact!

Preventief medisch onderzoek (PMO) van &niped

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Hiermee breng je de risicofactoren in kaart die de grootste impact hebben op het verzuim en de productiviteit binnen jouw organisatie. Met deze (nul)meting werk je data gedreven naar gezonde en vitale medewerkers. Van inzicht naar impact!

Lees meer
Inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck

Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt; een persoonlijke gezondheidsomgeving met jouw actuele gezondheid en een plan vol tips & trics om stap voor stap aan de slag te gaan.

Lees meer
Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek richt zich op de gezondheidsrisico's van de arbeid

PAGO

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om hen periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Dat kan in de vorm van een PAGO of het iets completere PMO. Bij een PAGO richt je je op de uitkomsten van een RI&E en maak je de risico's voor de organisatie inzichtelijk.

Lees meer
Onze duurzame inzetbaarheid experts helpen organisaties een duurzame aanpak te ontwikkelen, op basis van de uitkomsten van de gezondheidscheck

Adviestrajecten

Ga op een duurzame manier aan de slag met de inzichten van jouw PAGO of PMO. In het adviestraject kijk je samen met experts wat de beste vervolgstappen zijn om de gezondheid in jouw organisatie te verbeteren. Benieuwd welk adviestraject bij jouw organisatie past?

Lees meer
Serious Game JOYN ME voor meer energie

Serious game JOYN ME

JOYN ME is een unieke game om binnen je team te werken aan energie en een goede gezondheid. De game verbindt, wakkert het teamgevoel aan en geeft je tips voor beweging, voeding en welzijn tijdens je werkdag. In slechts een paar minuten per dag.

Lees meer

Werken aan vitaliteit op de werkvloer

Na het lezen van de whitepaper weet je waar je op moet letten om vitaliteit op de werkvloer te verhogen en wat de voordelen van een integrale aanpak zijn.

Ben je geïnspireerd om de vitaliteit in jouw organisatie (nog meer) te verhogen? Door het in kaart brengen van gezondheidsrisico's en het aanbieden van passende maatregelen, kun je de gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers stimuleren. Met deze diensten en modules maak je geheid impact.

Aan de slag met onze diensten

MTO

Leefstijlcoaching

Annabel Splinter

Liever direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen