&Niped

Duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie

Duurzaam inzetbare medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Start vandaag nog met effectief gezondheidsbeleid en zet in op duurzame inzetbaarheid.

Offerte aanvragen

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is de mate waarin iemand in staat is om op de lange termijn een bijdrage te leveren aan de organisatie waarin ze werken. Zowel fysiek als mentaal. Het omvat factoren zoals gezondheid, welzijn, vaardigheden en ontwikkeling, en de balans tussen werk en privé.

Door de inzetbaarheid van medewerkers te behouden en verbeteren kunnen zij productief blijven werken en zullen zij minder verzuimen. Maar wat bevordert nu écht de duurzame inzetbaarheid?

De whitepaper Integraal gezondheidsbeleid op de werkvloer bevat alle informatie die je nodig hebt om de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie te verhogen met een succesvol en doelgericht gezondheidsbeleid.

Waarom aan duurzame inzetbaarheid werken?

Gezonde medewerkers zijn meer tevreden over hun werk en ervaren meer werkgeluk en -plezier.

Werkgevers met aandacht voor duurzame inzetbaarheid zijn aantrekkelijker en onderscheiden zich van concurrenten op de arbeidsmarkt.

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en weerbaar.

Investeren in duurzame inzetbaarheid helpt kosten besparen doordat verzuim afneemt en productiviteit toeneemt.

Download Whitepaper Integraal Beleid

Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter.

Download whitepaper

Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid

Wat de basisprincipes van efficiënte ziektepreventie zijn

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte gezondheidscheck

Verhoog duurzame inzetbaarheid en verminder ziekteverzuim

 

Voor een effectief gezondheidsbeleid is integraliteit van essentieel belang. Preventie draait namelijk om het totaalplaatje van het ziekteproces in plaats van alleen te focussen op enkele risicofactoren.

Met een preventieve aanpak vergroot je de regie van de medewerkers over hun eigen leefstijl en daarmee ook hun gezondheid. Een preventief gezondheidsplan dringt het ziekteverzuim op de werkvloer terug tot zo'n 20%. Bovendien stijgt productiviteit met zo’n 10%.

De whitepaper staat dan ook boordevol met tips, tools, geschikte programma’s en aanbevelingen om duurzame inzetbaarheid te verhogen.

In 6 stappen duurzame inzetbaarheid verhogen

In 6 stappen een gezondere organisatie
stappen-mobile

Duurzame inzetbaarheid in een krappe arbeidsmarkt

 

Juist in een krappe arbeidsmarkt is het belangrijk extra aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid. Hierdoor kunnen organisaties zich onderscheiden van hun concurrenten in de arbeidsmarkt en de beste medewerkers aantrekken en behouden.

Daarnaast legt de overspannen arbeidsmarkt in de meeste organisaties veel druk op de medewerkers. Wanneer medewerkers hierdoor overspannen of gewond raken zullen de verzuimkosten flink toenemen.

Door te investeren in de gezondheid, het welzijn en de vaardigheden van medewerkers kunnen organisaties de duurzame inzetbaarheid verbeteren en dergelijke situaties voorkomen. Je stelt hen bovendien in staat om productiever te werken, met hogere tevredenheid, motivatie en loyaliteit tot gevolg.

 

Offerte aanvragen

Onze diensten

&niped biedt de juiste tools om jouw organisatie gezond en vitaal te krijgen en houden. Van inzicht naar impact!

Preventief medisch onderzoek (PMO) van &niped

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Hiermee breng je de risicofactoren in kaart die de grootste impact hebben op het verzuim en de productiviteit binnen jouw organisatie. Met deze (nul)meting werk je data gedreven naar gezonde en vitale medewerkers. Van inzicht naar impact!

Lees meer
Inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck

Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt; een persoonlijke gezondheidsomgeving met jouw actuele gezondheid en een plan vol tips & trics om stap voor stap aan de slag te gaan.

Lees meer
Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek richt zich op de gezondheidsrisico's van de arbeid

PAGO

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om hen periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Dat kan in de vorm van een PAGO of het iets completere PMO. Bij een PAGO richt je je op de uitkomsten van een RI&E en maak je de risico's voor de organisatie inzichtelijk.

Lees meer
Onze duurzame inzetbaarheid experts helpen organisaties een duurzame aanpak te ontwikkelen, op basis van de uitkomsten van de gezondheidscheck

Adviestrajecten

Ga op een duurzame manier aan de slag met de inzichten van jouw PAGO of PMO. In het adviestraject kijk je samen met experts wat de beste vervolgstappen zijn om de gezondheid in jouw organisatie te verbeteren. Benieuwd welk adviestraject bij jouw organisatie past?

Lees meer
Serious Game JOYN ME voor meer energie

Serious game JOYN ME

JOYN ME is een unieke game om binnen je team te werken aan energie en een goede gezondheid. De game verbindt, wakkert het teamgevoel aan en geeft je tips voor beweging, voeding en welzijn tijdens je werkdag. In slechts een paar minuten per dag.

Lees meer

Hoe werk je aan duurzame inzetbaarheid?

Ben je geïnspireerd om te werken aan duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie? Door gezondheidsrisico's in kaart te brengen en passende maatregelen aan te bieden, kun je de gezondheid en inzetbaarheid van jouw medewerkers stimuleren.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is het e-healthplatform van &niped en vormt het hart van onze diensten. Duurzame inzetbaarheid verhogen begint met inzicht. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt. Met deze diensten en modules maak je geheid impact.

Aan de slag met onze diensten

MTO

Leefstijlcoaching

Annabel Splinter

Liever direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen