privacyverklaring

NIPED Prevention B.V. (hierna te noemen ‘&niped’) is ervan overtuigd dat de bescherming van de gegevens van haar gebruikers heel belangrijk is. Wij nemen uw privacy en informatiebeveiliging serieus en nemen dit integraal bij de verwerking van informatie. De verantwoordelijke voor de persoonsgegevensverwerking die plaatsvindt op deze website is &niped. In deze Privacyverklaring beschrijven wij wie wij zijn, hoe en voor welke doeleinden wij uw persoonsgegevens verwerken, hoe u uw privacyrechten kunt uitoefenen en wat verder nog van belang kan zijn voor u om te weten.

&niped houdt zich bij het verwerken van de persoonsgegevens aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679/EC (AVG), de Privacy Richtlijn (95/46/EG), de Richtlijn privacy en elektronische communicatie  (2002/58/EG), overige privacywetgeving. &niped is NEN 7510 :2017 gecertificeerd.

&niped

&niped zet zich op allerlei manieren in voor een gezonder Nederland. Dit doen we met onze producten en onze data. Met onze producten stellen wij mensen en organisaties in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid. We verleiden om in beweging te komen. Deze website van &niped richt zich op bedrijven, gemeenten, verzekeraars, overheid, etc. die geïnteresseerd zijn in samenwerking middels onze dienstverlening.

Voor de Persoonlijke Gezondheidscheck geldt een aparte privacyverklaring. Deze kunt u hier lezen: https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/privacyverklaring/.

De algemene gebruikersvoorwaarden die van toepassing zijn leest u hier: https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/gebruikersvoorwaarden/.

U kunt altijd contact opnemen met ons via:

Heeft u een klacht over uw privacy, dan kunt u contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming via fg@niped.nl.

Informatiebeveiliging

Autoriteit Persoonsgegevens houdt er toezicht op dat persoonsgegevens zorgvuldig worden gebruikt en beveiligd. De Functionaris Gegevensbescherming is aangemeld bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. De NEN 7510 staat voor informatiebeveiliging in de zorg en is ontwikkeld om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid te waarborgen van alle informatie die benodigd is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden:

  • Beschikbaarheid - informatie en diensten zijn er op het moment dat ze nodig zijn
  • Vertrouwelijkheid - informatie en diensten zijn alleen toegankelijk voor bevoegde personen
  • Integriteit - Informatie is juist en volledig en diensten functioneren correct

&niped gebruikt dezelfde technieken die ook gebruikt worden bij internetbankieren. Zo maakt &niped gebruik van een 128-bit TLS 1.2 verbinding van Globalsign. Dit type verbinding wordt ook bij internetbankieren gebruikt om op een veilige wijze versleutelde gegevens uit te wisselen.
Lees hier meer over NEN-7510

&niped beveiligt elke door haar gecontroleerde webpagina die persoonlijke informatie verzamelt, maar kan de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens die via het internet worden verstuurd niet garanderen. Wij raden u aan voorzichtig te zijn bij het verzenden van persoonsgegevens via het internet, met name persoonsgegevens met betrekking tot uw gezondheid. &niped kan niet garanderen dat onbevoegde derden geen toegang tot uw persoonlijke informatie zal krijgen. U moet daarom bij het verstrekken van persoonsgegevens via het internet zowel de voordelen als de risico's afwegen.

&niped slaat uw persoonsgegevens op op beveiligde servers in verschillende landen binnen de Europese Economische Ruimte die naar Europese Unie standaarden een adequaat beschermingsniveau bieden.

Verwerking persoonsgegevens

&niped verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  1. Contact

Het in contact komen met &niped doormiddel van online formulieren. Betreft ook verzoeken aan de organisatie, zoals AVG gerelateerde verzoeken van gebruikers/klanten. We verwerken uw persoonsgegevens in dit geval op basis van uw toestemming. Doet u een privacy verzoek dan is het onze wettelijke plicht om hier gehoor aan te geven.

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bij contact of via contactformulier, bijvoorbeeld uw bericht
  • Uw toestemming voor ontvangen nieuwsbrief
  1. Actie

Het kunnen aanvragen van bijvoorbeeld downloads of demo’s. We verwerken uw persoonsgegevens in dit geval om de overeenkomst met u uit te kunnen voeren.

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Uw toestemming voor ontvangen nieuwsbrief
  1. Reacties

Het kunnen reageren op online publicaties.

We verwerken uw persoonsgegevens in dit geval op basis van uw toestemming.

  • Naam
  • E-mailadres
  • Uw reactie
  1. Campagnes

De website wordt ingezet voor marketingcampagnes van Facebook en LinkedIn.  We hebben een gerechtvaardigd belang voor het toesturen van een nieuwsbrief als je ons eerder aan &niped je persoonsgegevens hebt gegeven. Echter, als u aangeeft bezwaar te hebben dan sturen we natuurlijk geen nieuwsbrief meer. Uw toestemming wordt gevraagd voor cookiegebruik en de daardoor ontstane koppeling met Facebook en LinkedIn campagnes

  1. Analyse

Het volgen en analyseren van website gebruik, ten behoeve van verbeteringen.

Door in te stemmen met het gebruik van analytische en tracking cookies, is analyse mogelijk.

  • Locatiegegevens
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • IP-adres
  • Internetbrowser en apparaat type

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

&niped handelt in overeenstemming met de eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat wij voldoen aan de volgende zaken:

  • Recht op inzage: U heeft het recht om uw gegevens in te zien. Bij de hierboven genoemde doeleinde wordt beschreven hoe uw gegevens worden verwerkt;
  • Recht op correctie: U heeft het recht uw gegevens aan te passen en aan te vullen. Dit recht heeft slechts betrekking op 'feiten', gegevens zoals naam en geboortedatum waarover in het algemeen geen verschil van mening kan bestaan;
  • Recht op verwijdering en ‘vergeten te worden’: U heeft het recht om uw gegevens te laten verwijderen en om op die manier vergeten te worden;
  • Recht van beperking: U heeft het recht om de verwerking van uw gegevens op te schorten, bijvoorbeeld als u van mening bent dat uw gegevens niet correct of onvolledig zijn;
  • Recht van bezwaar: U heeft het recht bezwaar aan te tekenen tegen bepaalde vormen van gebruik van uw gegevens, bijvoorbeeld als u van mening bent dat uw gegevens niet correct of onvolledig zijn;
  • Recht van overdracht: U heeft het recht om uw gegevens over te kunnen dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke. Dit betreft aangeleverde gegevens zoals de NAW gegevens, de beantwoording op de vragenlijst en/of metingen die gedaan zijn en niet de afgeleide gegevens zoals de rapport en adviesteksten. Deze gegevens zijn echter altijd in te zien in uw persoonlijke account.

Hoelang bewaren wij uw gegevens

&niped zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Uw gegevens worden 5 jaar bewaard voor eigen marketingdoeleinden, tenzij u heeft aangegeven dat u geen informatie meer wenst te ontvangen (opt-out). Wenst u informatie over onze bewaartermijnen in uw specifieke geval, of verwijdering van uw gegevens, neem dan contact met ons op.

Verwerking door derden

Wanneer u persoonsgegevens verstrekt via een website van &niped, worden deze gegevens niet doorgegeven aan een ander bedrijven, tenzij daarvoor een gerechtvaardigd belang bestaat of u hiervoor toestemming heeft gegeven. In bepaalde situaties kan &niped de persoonsgegevens aan een business partner verstrekken. Dit vindt alleen plaats aan een business partner die in opdracht van en namens &niped diensten levert en onder de voorwaarde dat de business partner deze persoonsgegevens niet voor andere doelen gebruikt.

Andere sites

Op de website treft u ook links naar andere websites. &niped kan geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de omgang door die partijen met uw gegevens. Lees hiervoor de privacygegevens van de betreffende website.

Cookieverklaring

Op de site van &niped wordt gebruik gemaakt van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die tijdens het bezoeken van een website op uw computer, tablet of smartphone worden opgeslagen. Deze informatie is nodig voor het goed functioneren van een website. Cookies kunnen informatie over uw klikgedrag, taalinstellingen en persoonlijke voorkeuren op de website verzamelen.

Waar zorgen cookies voor?

Cookies worden door &niped gebruikt om u te herkennen als u de website bezoekt, zodat u gemakkelijk naar uw persoonlijke account kan gaan. Ook kunnen wij deze gegevens gebruiken om de website te optimaliseren en gemakkelijker te maken voor u. Wij kunnen hiermee de website steeds blijven verbeteren. Het gebruik van cookies door &niped is veilig.

Van welke cookies maakt &niped gebruik op haar website:

  • Functionele cookies: cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website nar behoren werkt. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden. Ook kunnen we hiermee onze website en onze dienstverlening via de website optimaliseren.
  • Analytische cookies: cookies van derden die uw surfgedrag bijhouden. Deze cookies zijn er omdat wij gebruik maken van analytische dienstverleners zoals Google Analytics.
  • Tracking cookies: cookies van derden die ook uw surfgedrag bijhouden waardoor een zeer specifiek profiel door deze partijen kan worden opgebouwd. Dit profiel kan zo gedetailleerd zijn dat er sprake is van een persoonsgegeven.

LET OP: op het persoonlijke portaal van de Persoonlijke Gezondheidscheck worden géén cookies geplaatst. Dit betekent dat op het moment dat u zich gaat registreren of inloggen, hier geen enkele cookie meer geplaatst wordt. Zo kunnen wij uw privacy garanderen. 

Wanneer u nu op de site komt worden deze cookies standaard ingeladen. Dit zijn functionele cookies die essentieel zijn voor het gebruik van de website:

  • Google Tag Manager
  • Google Analytics
  • WordPress

Wanneer u op 'akkoord' klikt in de cookiemelding, worden ook de volgende cookies geactiveerd. Als u op 'niet akkoord' klikt, worden deze cookies ook niet geplaatst.

  • Zopim
  • Google Adwords conversion
  • Active Campaign
  • Hotjar
  • Facebook
  • LinkedIn

Cookieoverzicht

Naam Type Door Bewaartermijn Doel
Active Campaign Functioneel, analytisch, tracking Active Campaign 1 maand De cookies van Active Campaign zijn functioneel, analytisch

en tracking. Ze zijn gekoppeld aan het gebruik van Active

Campaign op de website. Deze cookies kunnen gebruikt

worden om rapporten op te stellen van het verkeer op de

website en de opvolging naar bezoekers persoonlijk te maken.

Hotjar Analytisch Hotjar 1 jaar Het Hotjar-cookie houdt bij waar u klikt op de website.

Hierdoor kan Niped de website-ervaring verbeteren

Facebook Tracking Facebook 3 maanden Deze cookies worden geplaatst door Facebook en

onderzoeken welke pagina’s de gebruiker van de website

bezoekt. Op deze manier kunnen wij onze campagnes

meetbaar maken.

LinkedIn Functioneel, analytisch, tracking LinkedIn 2 jaar Deze cookies worden geplaatst door LinkedIn en onderzoeken

welke pagina's de gebruiker van de website bezoekt. Op deze

manier kunnen wij onze campagnes meetbaar maken.

Google Analytics Tracking Google 2 jaar Geanonimiseerde tracking cookie om het  gebruik van onze

manier kunnen wij onze campagnes meetbaar maken.

Optin Monster Tracking Optin Monster 11 jaar Deze cookies worden door Optinmonster geplaatst, zodat wij kunnen bepalen of de bezoeker een nieuwe of terugkerende bezoekers is. Op basis van dit gegeven kunnen er specifiek op deze groepen gerichte advertenties.
Google Tagmanager  Functioneel Google 2 jaar Om de mogelijkheid te geven om cookies te accepteren of

te weigeren

Zopim  Functioneel Zopim 1 jaar Om de mogelijkheid te bieden om met de ServiceDesk te

chatten.

Google adwords  Tracking Adwords 2 jaar Om bij te kunnen houden hoe vaak een doelconversie is

behaald vanuit Adwords

WordPress  Functioneel Persoonlijke Gezondheidscheck 1 jaar

Om de formulieren in te laden op de website en te laten

werken.

 

 

Hoe lang blijven cookies op mijn computer?

De meeste cookies gaan weg als u de website van &niped verlaat. Sommige cookies blijven enkele dagen tot jaren op uw computer staan. Via de instellingen in uw browser kunt u altijd de cookies verwijderen. Wees ervan bewust dat als u geen cookies wilt, bepaalde functies van de website verloren kunnen gaan of onderdelen niet goed werken.

Cookies van derden partijen

Sommige onderdelen op onze website, zoals teksten, documenten, plaatjes of filmpjes, kunnen van derde partijen zijn. Wij hebben niet altijd inzicht in cookies die op deze manier op onze website worden gebruikt. Mocht u deze tegenkomen, neem dan contact met ons op. U kunt de cookies van derden partijen ook uitschakelen via de instellingen in uw browser.

Tot slot

Wij zullen deze privacyverklaring af en toe aan moeten passen, om bijvoorbeeld onze website, de regels over verwerking van persoonsgegevens of de regels rondom cookies wijzigen. Indien de huidige verwerkersdoeleinden veranderen of nieuwe verwerkersdoelen bijkomen zullen wij, indien de verwerking op toestemming berust, opnieuw uw specifieke toestemming hiervoor vragen. U kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie, die u kunt herkennen aan de datum op het document.

Klachten behandeling

Heeft u vragen of klachten rondom de verwerking van uw persoonsgegevens, dan kunt u altijd contact opnemen met &niped via info@niped.nl.

Heeft u een klacht over uw privacy, dan kunt u contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming via fg@niped.nl of u kunt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via hun website https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

 

Publicatiedatum:  april 2020