Op woensdag 19 juni is ons kantoor gesloten. Stuur gerust een mail; we komen er zo snel mogelijk op terug.
&Niped

PAGO voor

Volledige ontzorging en de laagste prijs. Gebaseerd op grote hoeveelheden data. Zo maken we samen Nederland gezonder. 

Offerte aanvragen

PAGO

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om die een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) aan te bieden.

Met een PAGO breng je de gezondheid van jouw medewerkers en organisatie in kaart, zodat beide weten hoe deze verbeterd kan worden. Zo werk je aan vitale medewerkers, een grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Inclusief geheel verzorgde gezondheidscampagne

Duidelijk inzicht met de macrorapportage, om verzuim te verlagen en productiviteit te verhogen

Voldoe aan jouw wettelijke verplichting

Ontwikkeld in samenwerking met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen

Stimuleert zelfmanagement van jouw medewerkers

Vergoeding door vrijwel alle zorgverzekeraars

Download PAGO Whitepaper

Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter.

Download whitepaper

Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid

Wat de basisprincipes van efficiënte ziektepreventie zijn

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte gezondheidscheck

download-brochure-PAGO

Stel jouw PAGO samen

Als je de Persoonlijke Gezondheidscheck wilt inzetten als Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO), kun je kiezen uit de volgende online modules. Goed om te weten: jouw keuze is uit te breiden met gepersonaliseerde vragen. Onze adviseurs kunnen je hierbij helpen.

Ben je geïnteresseerd in onze andere modules, bijvoorbeeld de risico's op burn-out? Of wil jij jouw medewerkers de checkbox met fysieke metingen aanbieden?

Bekijk het volledige module overzicht

PAGO

v.a. Prijs op aanvraag
Annabel Splinter

Liever direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen over het Preventief Medisch Onderzoek.

Wat zeggen onze klanten

8,2

58 beoordelingen

Onze klanten zijn o.a.

Professioneel team

Vriendelijk en professioneel team, reageren snel en beschikken over de juiste kennis

Kegro Deuren
Suzanne Hoogenkamp

Hele prettige samenwerking

Hele prettige samenwerking, korte lijnen en staan je altijd snel te woord.

Achmea
Anique Hogeman

Goede rapportages

Prettige, professionele en klantgerichte samenwerking. Inhoudelijk goede gesprekken met de organisatie nav de macrorapportages. Hier ontstaat bewustwording, inzicht. Men ziet nut en noodzaak van...

Gemeente Amsterdam
Eveline Poell

Hoe werkt de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck krijg je inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit én ontvang je handige en motiverende tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding. Allemaal vanuit jouw persoonlijke, online gezondheidsomgeving.

De Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck is het e-healthplatform van &niped en vormt het hart van onze diensten. Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt.

Op basis van jouw wensen en doelstellingen kun je jouw PAGO op maat samenstellen. Zo kunnen we onze diensten eenvoudig uitbreiden of aanpassen met onze extra mogelijkheden.

Uitbreiden met extra diensten

MTO

Leefstijlcoaching

Kennisbank en cases

6 stappen voor meer vitaliteit op de werkvloer

In 6 stappen een gezondere organisatie
stappen-mobile

Veelgestelde vragen over PAGO

Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is gericht op arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kijkt naar de algemene gezondheid, inclusief leefstijl en mentale gesteldheid. Lees meer over het verschil tussen PMO en PAGO.

Ja! Op grond van de Arbowet ben je verplicht werknemers regelmatig een medisch onderzoek aan te bieden gericht op gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Het PAGO is de minimale keuze om aan deze verplichting te voldoen. Maar het is niet de enige optie; je kunt ook een preventief medisch onderzoek (PMO) laten uitvoeren. Dit is een uitgebreider onderzoek dan enkel het PAGO. Het kijkt namelijk ook naar leefstijl en bijvoorbeeld het mentale welzijn van de medewerkers.

Lees alles over jouw PAGO verplichting vanuit de Arbowet. Naast deze wettelijke verlichting is een PAGO ook essentieel bij het verlagen van ziekteverzuim. De inhoud van een PAGO wordt afgestemd op de risico’s die horen bij het type werkzaamheden. Deze bepaal je met een RI&E,

Om te voldoen aan de verplichting geldt voor beide onderzoeken dat zij minimaal de risico’s uit de RI&E moeten onderzoeken. In de meeste gevallen zijn medewerkers niet verplicht mee te doen aan het PAGO. Het kan echter zijn dat de cao van jouw branche specifieke regels bevat voor PAGO- en/of PMO.

Een PAGO onderzoek helpt jouw organisatie optimaal te presteren. Daarvoor is het belangrijk dat medewerkers gezond zijn. Het onderzoek kan bevestigen dat het personeel onder gezonde bedrijfsomstandigheden met zo min mogelijk risico werkt.

Als werkgever ben je bovendien wettelijk verplicht om periodiek een medisch onderzoek aan te bieden gericht op gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Het PAGO is de minimale keuze om aan deze verplichting te voldoen. Maar het is niet de enige optie; je kunt ook een preventief medisch onderzoek (PMO) laten uitvoeren. Dit is een uitgebreider onderzoek dan enkel het PAGO. Het kijkt namelijk ook naar leefstijl en bijvoorbeeld het mentale welzijn van de medewerkers.

Ook kun je door het uitvoeren van het PAGO een toename van het ziekteverzuim voorkomen. Daarnaast helpt het de productiviteit te verhogen, doordat mogelijke oorzaken in een vroeg stadium opgespoord worden.

Kortom: een PAGO zorgt uiteindelijk voor fittere medewerkers, grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. Lees meer over waarom een PMO of PAGO verstandig is.

Als werkgever heb je veel aan de afspraken die wij hebben met alle zorgverzekeraars. De collectieve verzekering dekt in veel gevallen de kosten van jouw PAGO of vitaliteitsplan! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget.

Er zijn drie manieren waarop het PAGO geheel of deels vergoed wordt: via onze prijsafspraken- of vergoeding vanuit de verzekeraar, of budgetten. Lees alles over de vergoeding van jouw PAGO.

In het vergoedingsoverzicht lees je overzichtelijk terug welke prijsafspraken wij met welke verzekeraar hebben.

Onze samenwerkingen met verzekeraars betekenen ook dat ons PMO al voor veel Nederlanders vergoed wordt. Voor deze vergoeding hoef jij niets te doen. Wij regelen de declaratie van de kosten bij de verzekeraar. Zo kun jij snel stappen zetten naar gezondheid.

Een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is een medisch onderzoek om de gezondheid van jouw medewerkers te beoordelen en te bewaken. Het doel van het onderzoek is het opsporen van eventuele gezondheidsproblemen of -risico’s, gerelateerd aan het werk. Zodat deze voorkomen of verholpen kunnen worden. Om te voldoen aan de wettelijke verplichting geldt dat het onderzoek minimaal de risico’s uit de RI&E moeten onderzoeken.

De belangrijkste aspecten van het PAGO zijn:

  • Online vragenlijsten;
  • Feedback aan de medewerkers over hun gezondheidssituatie en -risico’s;
  • Een geanonimiseerde macrorapportage voor de werkgever over de gezondheid van het personeel.

De frequentie van het PAGO is niet specifiek voorgeschreven. In de Arbowet staat alleen beschreven dat het PAGO periodiek aangeboden moet worden. De daadwerkelijke frequentie hangt af van de risico’s van het werk. In overleg met de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging of betrokken medewerkers kun je de geschikte frequentie bepalen. Meestal vindt het onderzoek elke vier jaar plaats, maar dit kan variëren afhankelijk van de werkzaamheden en risicofactoren.

Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is een onderzoek gericht op arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Per functie kan de inhoud van een PAGO dus verschillen. Zo is voor chauffeurs het zichtvermogen belangrijk, maar zijn er aan werken in de bouw meer risico’s verbonden aan lichamelijke belasting.

Welke gezondheidsrisico’s voor jouw organisatie relevant zijn moet blijken uit de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

De Persoonlijke Gezondheidscheck wordt vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars, o.a.: