&Niped

Wat kost een Preventief Medisch Onderzoek?

In dit artikel leggen we uit wat een Preventief Medisch Onderzoek jou zal kosten. En nog belangrijker: hoeveel je erop kunt besparen!

Offerte aanvragen

Wat kost een Preventief Medisch Onderzoek?

Het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) biedt een hoop voordelen voor zowel werkgever als medewerker. Werkgevers zijn ook nog eens wettelijk verplicht om hun werknemers periodiek een preventief onderzoek aan te bieden. De kosten die hieraan zijn verbonden kunnen echter nog wel eens een drempel zijn om hier serieus mee aan de slag te gaan. In dit artikel leggen we uit wat een Preventief Medisch Onderzoek jou zal kosten. En nog belangrijker: hoeveel je erop kunt besparen!

De inhoud en uitvoering

De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) zijn afhankelijk van de inhoud. De inhoud van het PMO wordt bepaald aan de hand van de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s die aanwezig zijn binnen een organisatie. Deze risico’s worden vastgesteld in de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

Wanneer we uitgaan van een basis PMO, dan houdt dat in dat het PMO de algemene gezondheid en de mentale gesteldheid onderzoekt. Deze basiselementen kosten al snel tussen de 80 en 200 euro per werknemer. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van een arts of assistent op locatie, die in veel gevallen het PMO afneemt.

Geld besparen op een PMO

In tegenstelling tot veel aanbieders kan de Persoonlijke Gezondheidscheck zelfstandig worden afgenomen door de deelnemer. Dat komt door de online vragenlijst en de checkbox met aanvullende fysieke tests, die de deelnemer thuis krijgt gestuurd.

De check stel je volledig naar wens samen. Wat er precies wordt gemeten, lees je hier.

Doordat deelname aan onze check geheel zelfstandig is zijn de kosten beduidend lager dan een gemiddeld Preventief Medisch Onderzoek. Met de Persoonlijke Gezondheidscheck kan het PMO al worden afgenomen vanaf 23,50 euro per werknemer. Benieuwd wat exact de kosten zijn voor jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan.


Gratis PMO?

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de Persoonlijke Gezondheidscheck, waardoor het voor uw organisatie wellicht niets meer hoeft te kosten. Als werkgever kun je op drie manieren een vergoeding krijgen. Bijvoorbeeld vanuit het gezondheidsbudget van de verzekeraar, of via de collectieve verzekering. Inmiddels hebben wij prijsafspraken met vrijwel alle verzekeraars. Bekijk hier welke verzekeraars de Persoonlijke Gezondheidscheck vergoeden.

Informatie icoon Meer dan 4 miljoen Nederlanders kunnen de Persoonlijke Gezondheidscheck al vergoed krijgen via hun zorgverzekeraar. Hierdoor kunnen kosten voor de werkgever ook ontdubbeld worden.


Business case

Investeren in de Persoonlijke Gezondheidscheck als PMO betaalt zich terug! Het Erasmus MC heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de Persoonlijke Gezondheidscheck op productiviteit en verzuim. Wat blijkt? Gemiddeld leidt de check tot 20% minder ziekteverzuim en 10% meer productiviteit. Bekijk de volledige business case hieronder.

Business case van de PGC geeft inzicht in de Preventief Medisch Onderzoek kosten

Benieuwd wat het jouw organisatie kan opleveren? Wij kunnen op aanvraag een business case op maat verzorgen voor jouw organisatie.

Direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen over het Preventief Medisch Onderzoek.

In samenwerking met