Checkboxblauwbolklein

 

 

Wat kost een PMO?

Het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) biedt een hoop voordelen voor zowel werkgever als medewerker. Werkgevers zijn ook nog eens wettelijk verplicht om hun werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. De kosten die hieraan zijn verbonden kunnen echter nog wel eens een drempel vormen. In dit artikel leggen we uit wat een PMO kost, en nog belangrijker: hoeveel je erop kunt besparen!

Afhankelijk van de inhoud

De kosten van een PMO zijn afhankelijk van de inhoud. De inhoud van het PMO wordt bepaald aan de hand van de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s die aanwezig zijn binnen een organisatie. Deze risico’s worden vastgesteld in de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

Wanneer we uitgaan van een basis PMO, dan houdt dat in dat het PMO de algemene gezondheid en de mentale gesteldheid onderzoekt. Deze basiselementen kosten al snel tussen de 80 en 200 euro per werknemer. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van een arts of assistent op locatie, die in veel gevallen het PMO afneemt.

Geld besparen op een PMO

In tegenstelling tot veel aanbieders kan de Persoonlijke Gezondheidscheck zelfstandig worden afgenomen door de deelnemer. Dat komt door de online vragenlijst en de checkbox met aanvullende fysieke tests, die de deelnemer thuis krijgt gestuurd.

De check stel je volledig naar wens samen. Wat er precies wordt gemeten, lees je hier.

Doordat deelname aan onze check geheel zelfstandig is zijn de kosten beduidend lager dan een gemiddeld PMO! Met de Persoonlijke Gezondheidscheck kan het PMO al worden afgenomen vanaf 38 euro per werknemer. Benieuwd wat exact de kosten zijn voor uw organisatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan.


Gratis PMO?

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de Persoonlijke Gezondheidscheck, waardoor het voor uw organisatie wellicht niets meer hoeft te kosten. Als werkgever kun je op drie manieren een vergoeding krijgen. Bijvoorbeeld vanuit het gezondheidsbudget van de verzekeraar, of via de collectieve verzekering. Inmiddels hebben wij prijsafspraken met vrijwel alle verzekeraars. Bekijk hier welke verzekeraars de Persoonlijke Gezondheidscheck vergoeden.

Informatie icoonMeer dan 4 miljoen Nederlanders kunnen de Persoonlijke Gezondheidscheck al vergoed krijgen via hun zorgverzekeraar. Hierdoor kunnen kosten voor de werkgever ook ontdubbeld worden.


Business case

Investeren in de Persoonlijke Gezondheidscheck als PMO betaalt zich terug! Het Erasmus MC heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de Persoonlijke Gezondheidscheck op productiviteit en verzuim. Wat blijkt? Gemiddeld leidt de check tot 20% minder ziekteverzuim en 10% meer productiviteit. Bekijk de volledige business case hieronder.

Business case van de PGC als Preventief Medisch Onderzoek

Benieuwd wat het jouw organisatie kan opleveren? Wij kunnen op aanvraag een business case op maat verzorgen voor jouw organisatie.

Liever telefonisch contact?

Onze adviseurs staan voor u klaar.

annabel-rond

Annabel Splinter

In samenwerking met