1 juni 2015 1 minuut

PreventieKompas wordt De Persoonlijke Gezondheidscheck

In februari 2015 is De Persoonlijke Gezondheidscheck gelanceerd: het wetenschappelijke antwoord op het versnipperde aanbod van losse, vaak onbetrouwbare gezondheidstesten en preventieve onderzoeken. Onder het motto ‘zelf aan de slag met je gezondheid als het kan, alleen professionele hulp als het moet’ hebben negen organisaties de krachten gebundeld. Met De Persoonlijke Gezondheidscheck krijgen uw werknemers een persoonlijke gezondheidsrapport: dat is actief werken aan duurzame inzetbaarheid en minder verzuim!

Gezondbon

De Gezondheidscheck is de meest laagdrempelige manier om aan ziekte- en verzuimpreventie te werken. Als werkgever stelt u De Gezondbon beschikbaar, waarmee werknemers toegang krijgen tot De Persoonlijke Gezondheidscheck. Iedere werknemer doet de online gezondheidscheck, inclusief de modules werkvermogen en mentaal welzijn, aangevuld met bloed- en urineonderzoek. Dit levert iedere werknemer een persoonlijk gezondheidsrapport op, dat laat zien hoe het met de gezondheid is, waaraan gewerkt moet worden en hoe zij dat, concreet, kunnen gaan doen.

Macro Gezondheidsrapport

Als werkgever ziet u in het macro gezondheidsrapport hoe goed de organisatie ervoor staat, waarbij de anonimiteit van de medewerker gewaarborgd blijft.
Werknemers nemen op deze manier zelf de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid, wat in de praktijk 20% vermindering van het ziekteverzuim, al op kort termijn, oplevert. Maar het belangrijkste: blijvende inzetbaarheid op de langere termijn.

Preventief medisch onderzoek

Ook voldoet u met de inzet van De Persoonlijke Gezondheidscheck aan eventuele verplichtingen voor preventief medisch onderzoek (PMO) en psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Heeft u eerder met uw bedrijf deelgenomen aan het PreventieKompas?

Het PreventieKompas gaat verder onder de naam De Persoonlijke Gezondheidscheck. Het account dat is aangemaakt op PreventieKompas inclusief de gegevens zijn nog steeds toegankelijk via www.persoonlijkegezondheidscheck.nl. Iedere deelnemer van het PreventieKompas ontvangt hierover in juni per e-mail een bericht. De gegevens van de eerdere gezondheidscheck kunnen zo ook vergeleken worden met een nieuwe deelname aan de gezondheidscheck. Zo krijgt de deelnemer inzicht in zijn of haar verbeterpunten.

Mireille Besseling