4 July 2016 2 minuten

Preventie met de Gezondheidscheck: verzekeraars haken aan

Door een gezonde leefstijl kunnen ziekten en aandoeningen vaak worden voorkomen. Het doen van de Gezondheidscheck zorgt ervoor dat ziekten en aandoeningen in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord, waarna je zelf actie kunt ondernemen! Steeds meer verzekeraars zien de waarde van preventie in. Inmiddels zijn er meerdere verzekeraars die (een deel van) de Gezondheidscheck vergoeden. Bekijk hieronder of jouw verzekeraar er al tussen staat!

OHRA
OHRA vergoedt de Persoonlijke Gezondheidscheck voor klanten met een OHRA Zorgverzekering. Vul de vragenlijst in en ontvang jouw Gezondheidsrapport! Als je het Gezondheidsrapport hebt ontvangen kun je daarna kosteloos de aanvullende module Checkbox vingerprik bestellen. Lees meer op persoonlijkegezondheidscheck.nl/ohra of klik hier om direct te registreren.
Let op: de vergoeding geldt niet voor OHRA klanten met een OHRA Online Gemak zorgverzekering.

Zilveren Kruis Achmea
Diverse grote bedrijfscollectieven van Zilveren Kruis Achmea bieden de Persoonlijke Gezondheidscheck al aan hun werknemers aan als onderdeel van de collectieve afspraken. Zilveren Kruis Achmea vergoedt de Persoonlijke Gezondheidscheck inclusief aanvullende modules 100% (geen eigen risico) voor leden met een Extra Vitaal Pakket. Ben je in het bezit van deze polis? Dan heb je recht op een Gezondbon die toegang geeft tot de Gezondheidscheck. Stuur een e-mail met jouw naam, geboortedatum en polisnummer naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl en ontvang een Gezondbon.

De Goudse Verzekeringen
Heb je een Ondernemers-AOV bij De Goudse Verzekeringen? Dan kun je jaarlijks deelnemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck, inclusief bloed- en urineonderzoek naar cholesterol en bloedsuiker! Je ontvangt een uitnodiging met Gezondbon van de Persoonlijke Gezondheidscheck om deel te nemen. Geen Gezondbon ontvangen? Stuur dan een e-mail met jouw naam, geboortedatum en polisnummer naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl.

CZ

CZ vergoedt de Persoonlijke Gezondheidscheck (ZZP Fit-Check) voor verzekerden in het bezit van een ZZP zorgverzekering. Je ontvangt een Checkbox vingerprik thuis, waarmee je het bloedonderzoek naar cholesterol en bloedsuiker zelf kunt uitvoeren! Ben je in het bezit van deze polis? Dan ontvang je automatisch een uitnodiging met Gezondbon. Uitnodiging niet ontvangen? Stuur dan een e-mail met jouw naam, geboortedatum en polisnummer naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl en ontvang alsnog een Gezondbon.

De Amersfoortse
De Amersfoortse vergoedt de Persoonlijke Gezondheidscheck (incl. aanvullende modules) voor verzekerden in het bezit van een Ondernemers AOV. Bent u in het bezit van deze polis? Dan ontvang je automatisch een uitnodiging met Gezondbon per post. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een e-mail met jouw naam, geboortedatum en polisnummer naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl en ontvang alsnog een Gezondbon.

ASR
Ben je verzekerd bij ASR? Dan kun je deelnemen aan de gehele Persoonlijke Gezondheidscheck, inclusief aanvullende modules! Je ontvangt automatisch een uitnodiging met Gezondbon per post. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een e-mail met jouw naam, geboortedatum en polisnummer naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl en ontvang alsnog een Gezondbon.

Menzis
Sinds vorige week is de Persoonlijke Gezondheidscheck ook toegevoegd aan het gezondheidsprogramma ‘SamenGezond’ van zorgverzekeraar Menzis. In eerste instantie gaat het om een pilot voor particuliere deelnemers, later dit jaar zullen ook enkele collectieve klanten van de verzekeraar van het programma gebruik gaan maken.
SamenGezond werkt via een puntensysteem waarbij een gezonde leefstijl beloond wordt. De punten die worden gespaard kunnen ingewisseld worden voor gezonde producten of korting op de aanvullende verzekering. Na deelname aan de Gezondheidscheck ontvang je als deelnemer 500 punten! Kijk voor meer informatie over SamenGezond en de Gezondheidscheck op SamenGezond.

 

Bekijk het nieuwste vergoedingsoverzicht.

Mireille Besseling