Whitepaper Integraal gezondheidsbeleid

Voor een gezonde organisatie

Download
22 december 2020 3 minuten

Een positieve terugblik op 2020

2020 kwam met veel onaangename verassingen. Maar dat was natuurlijk niet alles. Samen met onze partners, klanten en collega’s hebben we ook veel mooie dingen bereikt. Hoog tijd om positief nieuws uit 2020 te belichten. We nemen je mee in het afgelopen jaar bij &niped!

Nieuwe werkvormen

Voor veel mensen was 2020 een kans om nieuwe werkvormen te leren kennen. De mogelijkheid om de juiste balans te ontdekken. Thuiswerken betekende voor velen ook meer flexibiliteit. In je pauze een was draaien, de kinderen van school halen, de hond uitlaten… We hielden zelfs nog wat tijd over door ontbrekende reistijd. Tijd die mooi te benutten was door ook thuis te blijven bewegen. Hopelijk hebben jullie wat home-workout inspiratie kunnen halen uit onze Instagram pagina.

Bij &niped konden we op dat gebied natuurlijk niet achter blijven. Het team bedacht creatieve manieren om de teamspirit erin te houden en actief te blijven. Zo werden enkele JOYN ME uitdagingen succesvol afgerond. Ook digitale pubquizes en een scavenger hunt deden de ronde. We besloten een competitie aan te maken in de Ommetje app van Erik Scherder en de Hersenstichting en ook de &niped Hour of Power werd geïntroduceerd. Het gezamenlijke beweeg-uur op de donderdagmiddag zorgde voor veel positieve energie in het team.

Laten we dit vasthouden met zijn allen!

Mooie samenwerkingen in 2020

Dit bewustzijn rondom gezondheid zagen we ook terug in de nieuwe samenwerkingen die we in 2020 aan mochten gaan. Inmiddels gaan wij het nieuwe jaar in met prijsafspraken en vergoedingen bij maar liefst 18 (collectieve) zorgverzekeraars. Ook veel gezondheidsinitiatieven werden in 2020 uitgebreid met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Zo kregen leden van Le Champion de mogelijkheid de check kosteloos de doen in hun online omgeving. FitterNL nam de check op in hun vitaliteitsprogramma’s en ook in de providerboog bij PoortwachterDirect werden we opgenomen. En dat is slechts het topje van de ijsberg. Aan al onze mooie partners: bedankt voor jullie inzet voor ons gezamenlijk doel Heel Nederland Gezonder.

Schaalbare e-health

Meer positief nieuws uit 2020 betreft ons product. In 2020 hebben wij ons e-healthplatform namelijk flink op de proef kunnen stellen. En met succes! Ons platform bewees enorm schaalbaar en flexibel te zijn. Zo hebben we effectief kunnen inspelen op maatschappelijke vraagstukken. Hiermee hebben we een mooie bijdrage kunnen leveren aan zowel het corona-testproces bij de GGD, maar ook binnen organisaties en op individueel niveau. Enkele ontwikkelingen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Teamuitbreiding

Tot slot hebben we in 2020 maar liefst zes nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Twee van hen stellen zich graag aan je voor:

Inge Bloemen | Trots om mezelf te mogen voorstellen als nieuwe adviseur bij &niped per 1 maart jl. Mijn naam is Inge Bloemen Verhofstad. Woonachtig in Sint Michielsgestel (onder de rook van ’s-Hertogenbosch) samen met mijn gezin. Vanuit mijn interesse in voeding (als speerpunt in de vitaliteitsschijf) ben ik sinds enige jaren werkzaam in de preventieve gezondheidszorg. Ook ben ik actief met diverse programma’s op het gebied van preventie, e-health en duurzame inzetbaarheid.

Naast mijn missie ‘Heel Nederland Gezonder’ en met name preventie nog meer op de kaart te zetten, is een van mijn persoonlijke doelen het vak voeding op de educatieve kalender te krijgen bij het primaire onderwijs. Het is elke dag een feest om met het team van &niped aan de slag te zijn met de Persoonlijke Gezondheidscheck!

 

Alexander Keijser | Lang, lang geleden in de maand Augustus was ik een (bijna) afgestudeerde Artificial Intelligence student met veel ideeën maar geen enkele werkervaring. Hoewel mij altijd op het hart was gedrukt dat ik als “Machine Learning expert” binnen een no-time een baan zou hebben (“je hoeft niet eens te zoeken, de bedrijven komen vanzelf naar je toe!”), bleek dit toch een lastige opgave. In vacatures werd bijna altijd gevraagd om minstens 5 jaar werkervaring en het liefst een PhD.

Eind Augustus was ik met een aantal vrienden, waaronder Youri (nu ook mijn collega), in Duitsland om te kamperen, te hiken, en te ontsnappen aan de coronahectiek in Amsterdam. Terwijl we een rots beklommen, vertelde Youri dat het bedrijf waar hij werkte, erg geïnteresseerd was om iets te doen met Artificial Intelligence. De dag na onze terugkomst kreeg ik nog een mail van Govert.

Inmiddels ben ik alweer twee maanden bezig! Ik geniet erg van de relaxte sfeer op kantoor, de kaascroissantjes die Govert voor me meeneemt, de potjes pingpong met Jelle en Youri. Verder ben ik vrij obsessief (ik moet mezelf dwingen om pauze te nemen en niet in het weekend te werken) bezig geweest met mijn project: het verbeteren van de feedback over verzuim in het macrorapport met behulp van Machine Learning. Gelukkig heb ik inmiddels de eerste resultaten en heb ik die kunnen delen met het team!

 

Beste 2021, we kunnen niet wachten te zien wat voor positiefs jij in petto hebt voor ons. Hopelijk breng je ons gezondheid, groei en nog veel meer leuke collega’s. Tot snel!

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief om ook in 2021 op de hoogte te blijven van al onze mooie ontwikkelingen!

Loïs Neugebauer
De standpunten van de politieke partijen over preventieve gezondheidszorg op een rijtje, voor de verkiezingen 2023-2027
16 november 2023

Stemhulp Preventieve Gezondheidszorg | 2023