17 april 2018 1 minuut

Samenwerking tussen &niped en Avans⁺

Avans⁺ (dochteronderneming van Avans Hogeschool) en &niped slaan de handen ineen om de deelnemers van de postbacheloropleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid* bekend te maken met E-health als tool voor duurzame inzetbaarheid. Daarom krijgen de deelnemers de mogelijkheid om kennis te maken met de Persoonlijke Gezondheidscheck als instrument voor het gezondheidsbeleid binnen bedrijven en organisaties.

Koen van Schendel, opleidingsmanager HRM van Avans⁺: “Onze deelnemers zijn werkzaam als HR-adviseur of consultant met diverse achtergronden en leren onderzoek te doen naar hoe zij de inzetbaarheid van medewerkers kunnen verhogen. Niet vanuit de theorie, maar in de praktijk. Daar past de samenwerking met &niped prima in en de Persoonlijke Gezondheidscheck is hier de perfecte tool voor. Het is namelijk belangrijk om eerst te weten hoe de organisatie er voor staat om vervolgens de juiste stappen te kunnen ondernemen om de risico’s te verlagen. De keuze voor de Persoonlijke Gezondheidscheck was makkelijk: het is een betrouwbare wetenschappelijk onderbouwde tool ondersteund door en ontwikkeld met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen.”

Het doel

Het doel is om de deelnemers inzicht te geven in hoe een E-health tool werkt, maar ook hoe ze het kunnen implementeren in bedrijven. Hiermee krijgen zij de kans om de tool in te zetten voor hun onderzoek. Met de geanonimiseerde macro-uitkomsten kunnen deelnemers zelf aan de slag met het samenstellen van het organisatieadvies en het aanpakken van de factoren met de meeste invloed op inzetbaarheid (verzuim en productiviteit).

De visie

De visie van Avans⁺ en &niped om duurzame inzetbaarheid en gezondheidsbevordering op een integrale wijze aan te pakken bij mensen en binnen organisaties sluit naadloos op elkaar aan. Annabel Splinter, relatiemanager van &niped legt uit waarom: “Dit is de opleiding waarin professionals uit de praktijk leren om aan de hand van KPI’s, zoals de uitkomsten van de Persoonlijke Gezondheidscheck, een vraagstuk rondom duurzame inzetbaarheid te analyseren. Aan de hand daarvan zijn zij uitstekend uitgerust om bedrijven advies te geven dat doelgericht bijdraagt aan de verhoging van de inzetbaarheid en daarmee de productiviteit. We zijn blij met Avans⁺ als nieuwe partner en de deelnemers die gemotiveerd zijn om samen te werken aan de beweging Heel Nederland Gezonder en verhoging van de inzetbaarheid.”

https://avansplus.nl/opleidingen/hrm/duurzame-inzetbaarheid/register-adviseur-duurzame-inzetbaarheid

Mireille Besseling
Samen met onze partners zetten wij ons in voor een gezonder leven voor iedereen
10 juli 2023

Samenwerking met onze partners: preventieve zorg voor iedereen