18 December 2017 1 minuut

Universiteit Utrecht gaat voor gezond

Universiteit Utrecht doet pilot onder haar medewerkers met de Persoonlijke Gezondheidscheck

Universiteit Utrecht wil als werkgever haar medewerkers graag op een laagdrempelige manier ondersteunen op het gebied van vitaliteit. Vitale werknemers hebben meer plezier en energie in het werk, zijn creatiever en productiever, hebben meer betrokkenheid met de organisatie en verzuimen minder. Bovendien dragen vitale werknemers bij aan een positieve werksfeer, vernieuwing en een hogere kwaliteit van werken. Daarom zijn ze in november dit jaar gestart met een pilot van het vitaliteitsprogramma Fit4UU, uitgerold door BeBright consultants.

De medewerkers die meedoen krijgen een FitBit © gezondheidshorloge, kunnen deelnemen aan verschillende workshops en dienen minimaal een keer per week een sport te beoefenen waar zij echt blij van worden. Daarnaast krijgen de medewerkers toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck. Deze zullen de medewerkers aan het begin van de pilot afronden waarna zij een persoonlijk Gezondheidsrapport zullen krijgen.

In dit rapport krijgen zij praktische adviezen om gezonder te kunnen leven. Er wordt rekening gehouden met hoe de medewerker het liefst aan de slag wil gaan, zodat de adviezen zo goed mogelijk aansluiten bij zijn of haar persoonlijke situatie en voorkeur.

Het Fit4UU programma eindigt eveneens met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dit om te meten of de medewerker vooruitgang heeft geboekt.

Wij wensen alle deelnemers heel veel succes en gezondheid!

Mireille Besseling