9 oktober 2017 1 minuut

De ervaring van Ton Lammers

Deelnemers van de Persoonlijke Gezondheidscheck vertellen over hun ervaringen met de check.
Ditmaal is Ton Lammers aan het woord.
Hij promoot actief het gebruik van de Persoonlijke Gezondheidscheck, omdat hij weet hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen.  

Ton Lammers (68) uit Tiel is sinds juni 2013 bestuurslid van ABN AMRO ZilverSchild. Afgelopen voorjaar nam hij voor de tweede keer deel aan de Persoonlijke Gezondheidscheck.

“Vijf jaar geleden moest ik voor het bloedonderzoek nog naar de huisartsenpost. Vrij omslachtig. Dit jaar ging het allemaal een stuk gemakkelijker door de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dat ik mijn bloed- en urinemonsters nu per post naar het laboratorium kon sturen, vind ik een enorme vooruitgang. Gelukkig waren alle uitkomsten in orde; er was geen reden om mijn gedrag aan te passen. Maar ik ben dan ook heel bewust met mijn gezondheid bezig. Ik eet bijvoorbeeld het liefst biologisch, en ik beweeg voldoende.

Preventie staat bij mij hoog in het vaandel, mede omdat ik (hapto)therapeut ben. Ik weet dus hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Vandaar dat ik het gebruik van de Persoonlijke Gezondheidcheck als bestuurslid van ZilverSchild actief promoot. Wat mij betreft is de check de kurk waar het Extra Vitaalpakket van Zilveren Kruis op drijft. Want alleen als je weet hoe je er qua gezondheid voor staat, kun je zo nodig maatregelen nemen.

Als bestuur krijgen we jaarlijks een geanonimiseerde totaalreportage van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Zo weten we bijvoorbeeld dat onze leden op leefstijl relatief goed scoren. Alleen de bloeddruk is vaker te hoog. Over het geheel genomen zijn we dus een gezonde groep verzekerden. Toch blijven we in ons blad regelmatig aandacht besteden aan gezonde leefstijl en preventie. Want als we onze leden kunnen helpen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te blijven, doen we dat graag.”

Mireille Besseling
Hoeveel tijd kost een PMO? Dankzij deze 5 oplossingen niet veel.
21 juli 2022

5x waarom een PMO jou tegenwoordig niet veel tijd kost

Het PMO met een unieke checkbox
25 juni 2022

Wat is een PMO?