24 januari 2017 1 minuut

Consumentenbond checkt beveiliging Persoonlijke Gezondheidscheck

De Consumentenbond bekeekĀ eind 2016 de beveiliging van 8 websites van organisaties die medische zelftesten aanbieden, waaronder de Persoonlijke Gezondheidscheck. De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels bekend gemaakt en delen we graag. Het onderzoek van de Consumentenbond onderstreept dat beveiliging van jouw (persoons)gegevens en jouw privacy bij de Persoonlijke Gezondheidscheck op orde en veilig zijn. ”Bescherming van de gegevens van de gebruikers heeft bij ons de hoogste prioriteit”, aldus Coen van Kalken, algemeen directeur van &niped, de organisatie achter de Persoonlijke Gezondheidscheck.

Bij het bezoeken van een website is het belangrijk om na te gaan of jouw gegevens op de juiste wijze worden behandeld en beveiligd. Persoonlijke informatie als jouw e-mail adres, wachtwoord of welke ziektes je hebt (gehad) kan bij een slecht beveiligde website in andere – en daarmee ook verkeerde – handen komen.

Jouw persoonsgegevens worden bij de Persoonlijke Gezondheidscheck zorgvuldig behandeld en beveiligd. De Consumentenbond bevestigd dit in het onafhankelijke onderzoek.

Benieuwd naar het onderzoek? Bekijk hier het volledige artikel van de Consumentenbond

Mireille Besseling
De standpunten van de politieke partijen over preventieve gezondheidszorg op een rijtje, voor de verkiezingen 2023-2027
16 november 2023

Stemhulp Preventieve Gezondheidszorg | 2023