Op woensdag 19 juni is ons kantoor gesloten. Stuur gerust een mail; we komen er zo snel mogelijk op terug.

Vrijblijvend adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
9 november 2022 1 minuut

Werkstress: data in de spotlight

Hoe zit het eigenlijk met de werkstress in Nederland? Wij bekeken de data van de Persoonlijke Gezondheidscheck. In onze infographic zie je hoe werkstress door de jaren heen ontwikkelde. Spoiler alert: dat moet beter! Ook lichten we opvallende verschillen uit.

Weten hoe het met de werkstress binnen jouw organisatie is en stappen zetten om deze te verbeteren? Het PMO is dé manier. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten.

Hoe is het met de werkstress in Nederland?

Samen werkstress verminderen

Uit de data blijkt dat werkstress een serieus probleem is in Nederland. Overmatige werkstress kan leiden tot gezondheidsklachten zoals burn-out en hart- en vaatziekten. Het is belangrijk dat werkgevers en werknemers samenwerken om werkstress te verminderen en te voorkomen.

Werkgevers kunnen bijvoorbeeld maatregelen nemen om een gezonde werkomgeving te creëren, zoals het aanbieden van stressmanagementtrainingen en flexibele werkuren.

Werknemers kunnen op hun beurt hun eigen stressniveau monitoren en actief op zoek gaan naar manieren om stress te verminderen. Activiteiten zoals sporten, meditatie of een hobby oppakken kunnen hierbij helpen.

Door samen te werken en open te communiceren over werkstress, kunnen we gezamenlijk een gezonde werkomgeving creëren waarin mensen zich goed voelen en optimaal kunnen presteren.

Loïs Neugebauer
De standpunten van de politieke partijen over preventieve gezondheidszorg op een rijtje, voor de verkiezingen 2023-2027
16 november 2023

Stemhulp Preventieve Gezondheidszorg | 2023