Vrijblijvende Offerte

Voor een gezonde organisatie

offerte aanvragen
23 oktober 2024 2 minuten

Financiering van jouw Preventief Medisch Onderzoek of vitaliteitsplan

Een gezonder leven voor iedereen bereiken we alleen door ons samen in te zetten voor het belang van preventieve gezondheid. Daarom hebben wij met vrijwel alle zorgverzekeraars prijsafspraken en samenwerkingen. Deze verzekeraars delen onze visie op gezondheid. We geloven in preventie. Niet wachten op klachten, maar effectief je leefstijl verbeteren. Veel zorgverzekeraars vergoeden ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO) zelfs volledig. Zo maken we preventie voor iedereen laagdrempelig toegankelijk.

Preventief Medisch Onderzoek vergoeding voor werkgevers

Als werkgever ben je verplicht om jouw medewerkers periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Je kunt daarbij je voordeel doen met de afspraken die wij hebben met zorgverzekeraars. De collectieve verzekering dekt namelijk in veel gevallen de kosten van jouw PMO of vitaliteitsplan! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget. Dat maakt het een stuk toegankelijker om te investeren in de gezondheid van jouw medewerkers. Met de vergoeding van jouw Preventief Medisch Onderzoek hoeven de kosten geen drempel meer te zijn om stappen te zetten naar een gezonde(re) organisatie.

Jouw voordeel op vier manieren:

1. Prijsafspraken

Met vrijwel alle zorgverzekeraars hebben wij prijsafspraken gemaakt. Dit betekent dat als jij een collectieve zorgverzekeraar hebt, je van het inkoopvoordeel gebruik maakt die de zorgverzekeraar voor jou bij ons heeft geregeld. Dit voordeel geldt voor alle medewerkers, ongeacht of ze zijn aangesloten bij de zorgverzekeraar.

2. Vergoeding

Een groot aantal zorgverzekeraars heeft het PMO opgenomen in hun verzekering. Soms krijg je dit standaard bij de basisverzekering, zoals bij OHRA en Nationale Nederlanden. Bij andere zorgverzekeraars zit het in een aanvullende verzekering. Deze vergoeding is alleen van toepassing voor medewerkers die de zorgverzekering hebben. Ook inkomensverzekeraars en intermediairs bieden vaak een vergoeding.

Jouw vergoeding check je in ons vergoedingenoverzicht.

3. Gezondheidsbudget of vitaliteitsbudget

Sommige zorgverzekeraars stellen een vitaliteitsbudget beschikbaar voor hun klanten. Dit budget is vaak afhankelijk van het aantal verzekerden dat is aangesloten bij het collectief. Het budget kan je inzetten na goedkeuring van de zorgverzekeraar voor gezondheid bevorderende activiteiten. Dit budget is in te zetten ongeacht of medewerkers wel of niet verzekerd zijn.

Dit betekent dus dat hoe meer medewerkers zijn aangesloten bij het collectief, hoe meer voordeel je hier voor jullie vitaliteitsplan uit kan halen! Naast de mogelijke vergoeding voor het PMO denken zorgverzekeraars namelijk ook actief mee voor oplossingen en vervolgstappen en bieden zij hier mogelijkheden voor aan. Wij helpen je ook om dit samen met de zorgverzekeraar goed inzichtelijk te maken. Zo kun je na het inzicht met het PMO, ook daadwerkelijke aan de slag met concrete vervolgstappen!

4. Subsidie

Dit jaar vond de laatste aanvraagronde van de MDIEU subsidie plaats. Heb jij de subsidie niet gekregen? Check dan ook eens bij jouw sector wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk verschillende subsidies toegekend aan gehele sectoren, waar jij met jouw organisatie mogelijk voor in aanmerking komt.

Preventief Medisch Onderzoek vergoeding voor particulieren

Onze samenwerkingen met verzekeraars betekenen ook dat ons PMO al voor zo’n 5 miljoen Nederlanders vergoed wordt! Deelnemers die als particulier de check willen doen kunnen via onze particuliere website hun vergoeding checken. Wordt de gezondheidscheck vergoed? Dan melden zij zich aan volgens de genoemde stappen. Ook fijn: de check gaat niet van het eigen risico af. Per kalenderjaar kunnen de vergoedingen wijzigen.

Goed geregeld

Voor deze vergoeding hoef jij niets te doen. Wij regelen de declaratie van de kosten bij de verzekeraar. Zo kun jij snel stappen zetten naar gezondheid.

Loïs Neugebauer
Vrouw die ziek op de bank ligt, oorzaak van verzuim onbekend
17 oktober 2024

De meestvoorkomende oorzaken van verzuim