Vrijblijvend Adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
28 september 2020 2 minuten

Het medewerkerstevredenheids-onderzoek (MTO)

Hoe medewerkers in hun vel zitten heeft een direct effect op hun productiviteit en de ontwikkeling van jouw organisatie. En dat heeft weer invloed op de gezondheid van een organisatie. Tevreden en betrokken werknemers kunnen het verschil maken. Daarom adviseren wij de medewerkerstevredenheid en betrokkenheid binnen de organisatie regelmatig te monitoren.

Wat is het MTO?

Het monitoren van de tevredenheid klinkt relatief eenvoudig, maar is in de dagelijkse praktijk vaak een uitdaging. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) is hiervoor een mooi hulpmiddel. Met deze online vragenlijst krijg je gemakkelijk inzicht. Zo kun je gericht in gesprek gaan met jouw medewerkers en waar nodig de juiste interventies inzetten.

Welk inzicht geeft het MTO?

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek geeft inzicht in hoe medewerkers de organisatie en de eigen werkzaamheden ervaren. Wat vinden zij bijvoorbeeld van de werksfeer en fysieke werkomgeving? Hoe tevreden zijn zij over hun collega’s en leidinggevenden? Ervaren ze waardering en ruimte voor ontwikkeling? Onderwerpen die in de waan van de dag niet altijd voldoende besproken worden. Met tot mogelijk gevolg dat medewerkers gefrustreerd raken of niet lekker in hun vel zitten. Op lange termijn kan dat leiden tot verslechterde werkprestaties en zelfs ongewenst personeelsverloop. In de MTO module van &niped komen al deze thema’s aan bod.

Thema’s

Met het MTO bieden wij extra inzicht in de tevredenheid, bevlogenheid, betrokkenheid, motivatie en productiviteit van werknemers en organisatie. Door de Persoonlijke Gezondheidscheck (vaak ingezet als PMO) te combineren met een MTO tot één totaalonderzoek vraag je minder tijd van jouw medewerkers. En dat zorgt weer voor een hogere respons en dus een representatief beeld van jouw organisatie.

De uitkomst van dit totaalonderzoek dient samen met het advies als startpunt voor een gericht gezondheidsbeleid door middel van relevante HR analytics. Zo wordt het voor de organisatie duidelijk waar de prioriteiten liggen en hoe hier concreet opvolging aan gegeven kan worden.

Wat kost het MTO?

De Persoonlijke Gezondheidscheck van &niped geeft organisaties al inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers. &niped biedt de unieke mogelijkheid om de Persoonlijke Gezondheidscheck aan te vullen met de Vragenlijst Inzetbaarheid & werkplezier, ingezet als MTO. Voor slechts €10,- per medewerker.

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek van &niped vindt plaats binnen hetzelfde e-healthplatform als de Persoonlijke Gezondheidscheck. Deze is ISO/NEN gecerticificeerd en heeft een CE-keurmerk. Hierdoor kunnen wij anonimiteit garanderen en hoeft de deelnemer zich dus nooit zorgen te maken over bescherming van persoonsgegevens. Een gezondheidscheck (PMO) en MTO onder één dak, wel zo handig!

Loïs Neugebauer