Vrijblijvend Adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
5 april 2023 2 minuten

MTO: Inzicht in de medewerkerstevredenheid

Hoe medewerkers in hun vel zitten heeft een direct effect op hun productiviteit en de ontwikkeling van jouw organisatie. En dat heeft weer invloed op de gezondheid van een organisatie. Tevreden en betrokken werknemers kunnen het verschil maken. Daarom adviseren wij de medewerkerstevredenheid en betrokkenheid binnen de organisatie regelmatig te monitoren.

Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)?

Stel je voor dat je elke dag aan het werk gaat en niet tevreden bent met je werkplek of je baan. Je zou waarschijnlijk minder gemotiveerd zijn om hard te werken of om het beste uit jezelf te halen. Dit kan leiden tot een verminderde productiviteit, verhoogd ziekteverzuim en zelfs een hoog personeelsverloop.

Een van de belangrijkste redenen waarom het meten van tevredenheid zo belangrijk is, is omdat het direct verband houdt met het succes van een organisatie. Tevreden medewerkers zijn productiever, loyaler en verzuimen minder. Daarnaast hebben ze een positievere invloed op de sfeer en cultuur binnen de organisatie. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) kan daarom helpen om jouw organisatie te verbeteren en zo het succes te vergroten.

Een tevreden medewerkers is productiever

Wat is een MTO?

Een MTO is een vragenlijst om de tevredenheid van jouw medewerkers te monitoren. Het bijhouden van de tevredenheid klinkt relatief eenvoudig, maar is in de dagelijkse praktijk vaak een uitdaging. Dankzij de MTO vragenlijst krijg je gemakkelijk inzicht. Deze informatie gebruik je om bijvoorbeeld de werksfeer te verbeteren, de communicatie te optimaliseren of de werkdruk waar mogelijk te verlagen.

Welk inzicht geeft het MTO?

Een MTO geeft inzicht in hoe medewerkers de organisatie en de eigen werkzaamheden ervaren. Wat vinden zij bijvoorbeeld van de werksfeer en fysieke werkomgeving? Hoe tevreden zijn zij over hun collega’s en leidinggevenden? Ervaren ze waardering en ruimte voor ontwikkeling?

Een MTO helpt je begrijpen waar de sterke en zwakke punten van de organisatie liggen. Dit biedt waardevolle informatie om aan de slag te gaan met verbeteringen.

de gezondheidscheck voor jouw medewerkers

PMO en tevredenheidsonderzoek onder één dak

Wij bieden een module die specifiek is ontworpen om inzicht te geven in de tevredenheid, bevlogenheid en betrokkenheid van jouw medewerkers: de vragenlijst Inzetbaarheid & Werkplezier

Door de Persoonlijke Gezondheidscheck (vaak ingezet als PMO) te combineren met de module Inzetbaarheid & Werkplezier, ingezet als MTO, vorm je één totaalonderzoek. Op deze manier vraag je minder tijd van jouw medewerkers. Dat zorgt weer voor een hogere respons en dus een representatief beeld van jouw organisatie.

De uitkomst en het advies van dit totaalonderzoek dient als startpunt voor een gericht gezondheidsbeleid door middel van relevante HR analytics.

Wat kost een MTO?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is aan te vullen met de Vragenlijst Inzetbaarheid & Werkplezier, ingezet als MTO, vanaf €10,- per medewerker.

Wil je weten hoe tevreden je medewerkers zijn en waar er ruimte is voor verbetering in jouw organisatie? Dan is het tijd om een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren!

Relevante diensten

Preventief medisch onderzoek van &niped

Loïs Neugebauer