Op woensdag 19 juni is ons kantoor gesloten. Stuur gerust een mail; we komen er zo snel mogelijk op terug.

Vrijblijvend adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
19 januari 2022 1 minuut

Hoe gezond was Nederland in 2021?

&niped geeft jaarlijks duizenden mensen inzicht in hun gezondheid. We motiveren hen om in beweging te komen voor een gezonder leven. In 2021 heeft wederom een grote groep Nederlanders deelgenomen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck.

Ontwikkelingen door de jaren

Onze analyse van de gezondheidsdata in Nederland in 2021 heeft enkele opvallende trends aan het licht gebracht. Zo is er een verslechtering te zien in de bloeddruk- en cholesterolwaardes ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling die aangeeft dat er meer aandacht nodig is voor het bevorderen van een gezonde levensstijl en het voorkomen van risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Echter, er is ook positief nieuws te melden. Zo blijkt uit onze data dat de fysieke werkbalans is verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit betekent dat mensen er beter in slagen om werk en fysieke activiteit in balans te houden, wat kan bijdragen aan het verminderen van werkgerelateerde gezondheidsproblemen. Benieuwd naar alle verschillen? Bekijk de gezondheidsdata van 2020.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten of de infographic te downloaden.

 

Relevante diensten

Loïs Neugebauer
De standpunten van de politieke partijen over preventieve gezondheidszorg op een rijtje, voor de verkiezingen 2023-2027
16 november 2023

Stemhulp Preventieve Gezondheidszorg | 2023