Vrijblijvend adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
27 mei 2021 1 minuut

Hoe veranderde onze gezondheid en welzijn sinds corona?

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland is er veel veranderd in ons dagelijks leven. Dit heeft niet alleen invloed gehad op onze mentale gezondheid, maar ook op onze fysieke gezondheid. In dit overzicht vergelijken we de data van de 10 maanden vóór corona met die na corona. De meest opvallende significante veranderingen zetten we voor je op een rijtje.

Uit onze analyse blijkt dat het risico op hart-en vaatziekten, verhoogde cholesterolwaarden en gewicht significant zijn toegenomen sinds de coronacrisis. Veel mensen hebben door de lockdowns en thuiswerken minder beweging gehad en vaker ongezonde voeding geconsumeerd. Dit heeft geleid tot een toename van deze gezondheidsproblemen.

Echter, niet alles is verslechterd sinds de coronacrisis. Uit onze analyse blijkt dat veel werk gerelateerde factoren, zoals werkstress en bevlogenheid, juist zijn verbeterd. Mensen hebben vaak meer autonomie gekregen in hun werk doordat ze vanuit huis werken.

Bekijk hieronder alle veranderingen die tot op het moment van deze publicatie, mei 2021, zijn gebleken.

 

De gezondheid van Nederland sinds corona

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wil je meer inzicht in onze data of weten wat de impact van corona binnen jouw organisatie is? Neem dan contact met ons op.

Loïs Neugebauer
De standpunten van de politieke partijen over preventieve gezondheidszorg op een rijtje, voor de verkiezingen 2023-2027
16 november 2023

Stemhulp Preventieve Gezondheidszorg | 2023