Vrijblijvend adviesgesprek

Voor een gezonde organisatie

Adviesgesprek aanvragen
25 februari 2021 1 minuut

Een kijkje in onze checkbox

Behalve een uitgebreide online vragenlijst, biedt de Persoonlijke Gezondheidscheck optioneel verschillende medische tests. Deze worden in onze unieke checkbox thuisgestuurd, waarmee medewerkers de speciaal ontwikkelde tests gemakkelijk zelf kunnen uitvoeren. Zo doen zij het Prevenief Medisch Onderzoek (PMO) gewoon online en thuis, wanneer het uitkomt. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in de checkbox? Annabel laat het je zien in de video.

De gebruiksvriendelijke checkbox bevat een mapje, dat is onderverdeeld in drie stappen.

Stap 1: voorbereiden
De checkbox bevat een duidelijke instructie. Zo moet de test voor het ontbijt worden uitgevoerd, en mag er niet gegeten of gedronken worden de avond van tevoren (na 23.00 uur). Ook bevat de instructie een link naar een instructiefilmpje over hoe de vingerprik werkt.

Stap 2: uitvoeren
De checkbox bevat standaard een vingerprik voor bloedafname en een meetlint om de buikomvang op te meten. In de instructie is wederom duidelijk te lezen hoe de vingerprik moet worden afgenomen. Aan alles is gedacht; zo bevat de checkbox ook een alcoholdoekje, een pleister, een pipet om het bloed in op te vangen en een extra prikker. Dit kan voor sommigen heftig klinken, maar het gaat slechts om een klein, nauwelijks voelbaar prikje. Optioneel bevat de checkbox ook een urinetest, afhankelijk van de modules die extra bij de gezondheidscheck worden gekozen.

Stap 3: verzenden
Als alle tests zijn uitgevoerd, is de inhoud van de checkbox klaar voor verzending. Het buisje met bloed (en optioneel urine) wordt in een extra beschermend omhulsel gedaan en kan gewoon in de reguliere brievenbus worden gedaan. Het pakketje dat wordt verstuurd bevat alleen een code, dus gegevens van de deelnemer blijven beschermd!

Mireille Besseling