3 oktober 2018 1 minuut

Een kijkje achter de schermen: de checkbox

De Persoonlijke Gezondheidscheck bestaat uit twee delen: een online vragenlijst en de unieke checkbox met thuistesten. Daklapack is onze partner wat betreft het samenstellen en verzenden van alle checkboxen. Als wij jouw Preventief Medisch Onderzoek (PMO) afnemen, zorgen zij voor de checkbox met het materiaal benodigd voor de fysieke testen. Deze checkbox valt bij jouw werknemers thuis op de mat. In de video neemt Annabel je mee in het productieproces van de checkboxen bij Daklapack.

Productie

Binnen Daklapack is er een productielijn voor de Persoonlijke Gezondheidscheck. Deze begint bij het samenstellen van de zogenaamde halffabricaten, dit is kort gezegd de inhoud van de boxen. Wat de medewerkers van Daklapack aan de inhoud toevoegen is afhankelijk van de door de werkgever gekozen metingen. De checkbox bevat in ieder geval een instructieboekje, een verpak- en verzendenvelop, een buikmeetlint, en de vingerprik met bijhorend bloedbuisje. Bij een uitgebreide meting bevat de box ook een urinetest.

De bloed- en urinebuisjes die worden opgestuurd naar het lab bevatten een unieke code. Dit is dan ook de volgende stap van het productieproces: hier worden de buizen in de checkbox gekoppeld aan een unieke persoonlijke code. Vanaf deze stap ‘horen’ de buisjes dus bij die betreffende persoon, zodat de uitslag bij de juiste persoon terecht komt. Vervolgens worden de benodigde materialen daadwerkelijk ingepakt; bijna klaar voor verzending!

Als laatste stap voor verzending gaan de checkboxen nog over de zogenaamde “checkweger”, die voor de laatste keer checkt of écht alles in de checkbox zit. Als de machine merkt dat het pakketje niet volledig is, wordt door de medewerkers onderzocht wat er mist en wordt dit zonodig toegevoegd. Is de checkbox volledig, dan wordt deze geseald en is hij écht klaar voor verzending.

Gemak

Het voordeel van de Persoonlijke Gezondheidscheck is dat het proces gemakkelijk en snel verloopt. Als de online vragenlijst is afgerond, wordt de checkbox bij jouw medewerkers op hun thuisadres bezorgd en kunnen zij de testen zelf uitvoeren op een moment dat het hen uitkomt. Als werkgever worden alle zorgen dus bij je uit handen genomen.

Mireille Besseling