&Niped

Adviestrajecten voor een gezonde organisatie

Op een duurzame manier aan de slag met de inzichten van het PAGO of PMO. Van sparringsessies tot oplevering van een concreet plan van aanpak. 

Plan een kennismaking

Duurzame Adviestrajecten

Onze macrorapportage biedt uitgebreid inzicht in de gezondheid van de medewerkers. Daarna is het tijd om vervolgstappen te gaan bepalen. Met onze adviestrajecten kijk je samen met experts wat de beste vervolgstappen zijn voor gezondheidsverbetering in jouw organisatie.

Geen organisatie is hetzelfde. De één heeft al een duidelijke visie op gezondheid in de organisatie, de ander gaat net van start. Hoe dan ook kan het bepalen van de juiste stappen best uitdagend zijn. Daarom bieden wij verschillende adviestrajecten aan, op basis van de uitkomsten van de gezondheidscheck, het PMO of PAGO.

Bekijk de mogelijkheden hieronder. Benieuwd welk adviestraject bij jouw organisatie past? Onze adviseurs lichten het graag toe! Vraag ons om advies.

Waarom zou je voor opvolging met experts gaan?

Gericht aan de slag met de inzichten uit de macrorapportage om verzuim te verlagen en productiviteit te verhogen

Bepaal met input van de Duurzame Inzetbaarheid (DI) expert wat de beste vervolgstappen zijn om te werken aan gezondheidsverbetering

Waardevolle aanvulling op de reeds aanwezige kennis in jouw organisatie

Een passende aanpak, specifiek voor jouw organisatie en medewerkers

Download PMO Whitepaper

Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter.

Download whitepaper

Hoe jij ervoor zorgt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid

Wat de basisprincipes van efficiënte ziektepreventie zijn

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte gezondheidscheck

Welk adviestraject past bij jouw organisatie?

Belangrijk in onze aanpak voor gezonde organisaties is het moment waarop de organisaties onze macrorapportage ontvangen. Vast onderdeel van onze dienstverlening is een adviesgesprek. Aanvullend hierop bieden wij onderstaande adviestrajecten aan.

Gezonde buddy

v.a.€ 1.950,-

Plan van aanpak

v.a.€ 4.750,-

Van visie naar impact

v.a.€ 6.500,-
Annabel Splinter

Liever direct contact?

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen over het Preventief Medisch Onderzoek.

Wat zeggen onze klanten

8,2

58 beoordelingen

Onze klanten zijn o.a.

Professioneel team

Vriendelijk en professioneel team, reageren snel en beschikken over de juiste kennis

Kegro Deuren
Suzanne Hoogenkamp

Hele prettige samenwerking

Hele prettige samenwerking, korte lijnen en staan je altijd snel te woord.

Achmea
Anique Hogeman

Goede rapportages

Prettige, professionele en klantgerichte samenwerking. Inhoudelijk goede gesprekken met de organisatie nav de macrorapportages. Hier ontstaat bewustwording, inzicht. Men ziet nut en noodzaak van...

Gemeente Amsterdam
Eveline Poell

De Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck is het e-healthplatform van &niped en vormt het hart van onze diensten. Een gezonder leven begint met inzicht in je gezondheid. En dat is precies wat de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt.

Op basis van jouw wensen en doelstellingen kun je de meting op maat samenstellen. Zo kunnen we onze diensten eenvoudig uitbreiden of aanpassen met onze extra mogelijkheden.

Uitbreiden met extra diensten

MTO

Leefstijlcoaching

Kennisbank en cases

6 stappen voor meer vitaliteit op de werkvloer

In 6 stappen een gezondere organisatie
stappen-mobile

Veelgestelde vragen over PMO

Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is gericht op arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kijkt naar de algemene gezondheid, inclusief leefstijl en mentale gesteldheid. Lees meer over het verschil tussen PMO en PAGO.

Ja! Op grond van de Arbowet ben je verplicht werknemers regelmatig een medisch onderzoek aan te bieden gericht op gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Het PAGO is de minimale keuze om aan deze verplichting te voldoen. Maar het is niet de enige optie; je kunt ook een preventief medisch onderzoek (PMO) laten uitvoeren. Dit is een uitgebreider onderzoek dan enkel het PAGO. Het kijkt namelijk ook naar leefstijl en bijvoorbeeld het mentale welzijn van de medewerkers.

Lees alles over jouw PAGO verplichting vanuit de Arbowet. Naast deze wettelijke verlichting is een PAGO ook essentieel bij het verlagen van ziekteverzuim. De inhoud van een PAGO wordt afgestemd op de risico’s die horen bij het type werkzaamheden. Deze bepaal je met een RI&E,

Om te voldoen aan de verplichting geldt voor beide onderzoeken dat zij minimaal de risico’s uit de RI&E moeten onderzoeken. In de meeste gevallen zijn medewerkers niet verplicht mee te doen aan het PAGO. Het kan echter zijn dat de cao van jouw branche specifieke regels bevat voor PAGO- en/of PMO.

Een PAGO onderzoek helpt jouw organisatie optimaal te presteren. Daarvoor is het belangrijk dat medewerkers gezond zijn. Het onderzoek kan bevestigen dat het personeel onder gezonde bedrijfsomstandigheden met zo min mogelijk risico werkt.

Als werkgever ben je bovendien wettelijk verplicht om periodiek een medisch onderzoek aan te bieden gericht op gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Het PAGO is de minimale keuze om aan deze verplichting te voldoen. Maar het is niet de enige optie; je kunt ook een preventief medisch onderzoek (PMO) laten uitvoeren. Dit is een uitgebreider onderzoek dan enkel het PAGO. Het kijkt namelijk ook naar leefstijl en bijvoorbeeld het mentale welzijn van de medewerkers.

Ook kun je door het uitvoeren van het PAGO een toename van het ziekteverzuim voorkomen. Daarnaast helpt het de productiviteit te verhogen, doordat mogelijke oorzaken in een vroeg stadium opgespoord worden.

Kortom: een PAGO zorgt uiteindelijk voor fittere medewerkers, grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. Lees meer over waarom een PMO of PAGO verstandig is.

Als werkgever heb je veel aan de afspraken die wij hebben met alle zorgverzekeraars. De collectieve verzekering dekt in veel gevallen de kosten van jouw PAGO of vitaliteitsplan! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget.

Er zijn drie manieren waarop het PAGO geheel of deels vergoed wordt: via onze prijsafspraken- of vergoeding vanuit de verzekeraar, of budgetten. Lees alles over de vergoeding van jouw PAGO.

In het vergoedingsoverzicht lees je overzichtelijk terug welke prijsafspraken wij met welke verzekeraar hebben.

Onze samenwerkingen met verzekeraars betekenen ook dat ons PMO al voor veel Nederlanders vergoed wordt. Voor deze vergoeding hoef jij niets te doen. Wij regelen de declaratie van de kosten bij de verzekeraar. Zo kun jij snel stappen zetten naar gezondheid.

Een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is een medisch onderzoek om de gezondheid van jouw medewerkers te beoordelen en te bewaken. Het doel van het onderzoek is het opsporen van eventuele gezondheidsproblemen of -risico’s, gerelateerd aan het werk. Zodat deze voorkomen of verholpen kunnen worden. Om te voldoen aan de wettelijke verplichting geldt dat het onderzoek minimaal de risico’s uit de RI&E moeten onderzoeken.

De belangrijkste aspecten van het PAGO zijn:

  • Online vragenlijsten;
  • Feedback aan de medewerkers over hun gezondheidssituatie en -risico’s;
  • Een geanonimiseerde macrorapportage voor de werkgever over de gezondheid van het personeel.

De frequentie van het PAGO is niet specifiek voorgeschreven. In de Arbowet staat alleen beschreven dat het PAGO periodiek aangeboden moet worden. De daadwerkelijke frequentie hangt af van de risico’s van het werk. In overleg met de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging of betrokken medewerkers kun je de geschikte frequentie bepalen. Meestal vindt het onderzoek elke vier jaar plaats, maar dit kan variëren afhankelijk van de werkzaamheden en risicofactoren.

Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is een onderzoek gericht op arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Per functie kan de inhoud van een PAGO dus verschillen. Zo is voor chauffeurs het zichtvermogen belangrijk, maar zijn er aan werken in de bouw meer risico’s verbonden aan lichamelijke belasting.

Welke gezondheidsrisico’s voor jouw organisatie relevant zijn moet blijken uit de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

De Persoonlijke Gezondheidscheck wordt vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars, o.a.: