29 september 2021 2 minuten

De gezondheidscheck in het totaalplaatje van ARP Nederland BV

Vanuit moederbedrijf Bechtle deed ARP Nederland de Persoonlijke Gezondheidscheck. Het Team People & Culture heeft binnen de organisatie volledige focus op het welzijn van de medewerkers. De check maakt deel uit van dit totaalplaatje. Onze adviseur Malou Lamptey sprak Manuela Simons, Health & Empowerment specialist bij ARP Nederland.

Focus op gezondheid & vitaliteit

De thema’s gezondheid en vitaliteit leven bij ARP. Aan de wettelijke verplichting voor een periodiek medisch onderzoek voldoe je al gauw door het aanbieden hiervan. Maar bij ARP gaat men verder dan dat. Zij willen collega’s motiveren om meer bewust te zijn van hun fysieke en mentale gezondheid en aan de slag te gaan met thema’s die bijdragen aan zijn of haar welzijn.

Ook is de keuze gemaakt om in te zetten op preventieve gezondheid. Hoe ga je als organisatie met de medewerkers in gesprek hierover? En welke personen kun je hier het beste voor inzetten?

De cultuur bij ARP is ingesteld op duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Dit blijkt uit de inzet van o.a. het Team People & Culture, waar recruitment, learning & development en Health & Empowerment onder vallen. Deze laatste initieerde de Gezondheidscheck als onderdeel van een holistische aanpak binnen dit team en binnen de organisatie.

Waarom de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Over de keuze voor de check van &niped legt Manuela uit: ‘‘De Persoonlijke Gezondheidscheck biedt een professionele aanpak, die zich naast de lichamelijke gezondheid ook focust op het mentaal welzijn van de medewerkers. Ook zorgen de checkbox en gezondheidscampagne voor extra bereik en betrokkenheid.’’

De check leverde binnen de organisatie ook leuke contactmomenten op. Zo was er bij ARP de mogelijkheid op kantoor de bloeddruk te meten. ‘‘Medewerkers hielpen elkaar bij het opmeten van de bloeddruk en ze bespraken hun gezondheidsrapporten. We hebben gemerkt dat de check zorgt voor een extra onderling contact.’’

Verder na de check

“Niet voor iedereen waren de uitkomsten van de check een complete verrassing”, vertelt Manuela. “Tijdens het invullen werd vaak al duidelijk waar aandachtspunten liggen. Het rapport zorgt voor extra bewustzijn en  bevestiging dat je met bepaalde onderdelen aan de slag mag”.

Om hierop verder te bouwen zet ARP samen met een vitaliteitspartner een speciaal programma op. Hierin draait het om het delen van relevante informatie, om bewustwording, maar ook om uitdaging. ‘‘We zetten verschillende challenges op, met projecten waar collega’s vrijwillig aan mee kunnen doen. Hierin maken we een koppeling met het gezondheidsrapport, zodat medewerkers aan de slag kunnen met wat voor hun belangrijk is. Vitale en gezonde medewerkers halen het beste uit zichzelf en uit de organisatie. Dat helpt de medewerkers en onze organisatie verder groeien.’’

De samenwerking met &niped

Ik ben erg tevreden over de samenwerking met &niped. De communicatie liep vlot en jullie zijn altijd bereikbaar. Jullie flexibiliteit en persoonlijke betrokkenheid bij de check verdient echt een pluim.

 

Relevante diensten

Loïs Neugebauer