30 oktober 2017 1 minuut

Zij gaan voor gezond: Bovemij

Klanten van de Persoonlijke Gezondheidscheck vertellen over hun ervaring met de check.
In dit interview is Jeroen Hamminga aan het woord. Hij is Project Medewerker Fit bij Bovemij, de financieel partner van de mobiliteitsbranche, waar onlangs de Persoonlijke Gezondheidscheck is uitgerold onder de medewerkers.

Waarom een gezondheidscheck voor de medewerkers van Bovemij?

In januari 2017 is Bovemij gestart met het programma: Bovemij Fit. Het doel daarvan is om onze medewerkers te ondersteunen bij het realiseren van de ambities van Bovemij. Dit doet Bovemij door aandacht te besteden aan de fysieke en mentale gezondheid van haar medewerkers. Een gezondheidsonderzoek helpt medewerkers bij de bewustwording van hun fysieke of mentale gesteldheid.

Waarom heeft Bovemij specifiek voor de Persoonlijke Gezondheidscheck (van NIPED) gekozen?

NIPED heeft een compleet onderzoek dat volledig zelfstandig (en thuis) door onze collega’s kan worden uitgevoerd met daarbij de juiste borging van de privacy. De aanpak met de begeleiding van een programmamanager van NIPED sprak ons aan. Hierdoor kon het onderzoek eenvoudig in ons bedrijf uit worden gerold. Daarnaast biedt NIPED een concurrerend tarief voor haar diensten.

Wat heeft de Persoonlijke Gezondheidscheck Bovemij opgeleverd?

Door preventief inzicht te geven in de gezondheidsrisico’s van de medewerkers kunnen de medewerkers keuzes maken om aan hun gezondheid te werken. Dat kan bijdragen aan het voorkomen of verhelpen van verzuim. De macrorapportage stelt ons als bedrijf in staat om waar nodig werkomstandigheden aan te passen, zodat medewerkers (nog) beter kunnen functioneren.

Wat zijn de voordelen van de PGC voor uw medewerkers?

De check is laagdrempelig voor de medewerkers door hun persoonlijke account, de digitale vragenlijsten en het gebruik van de checkbox. Daarnaast is het ook volledig anoniem. Het rapport geeft de medewerkers duidelijk weer, aan welke gezondheidsaspecten zij nog aandacht kunnen besteden en hoe ze dat kunnen doen. Zo kunnen ze zelf actief aan de slag met hun gezondheid.

Mireille Besseling